За втори път за последните дни на годината трафикът по магистралите, основните пътища и в големите градове, особено към изходите им, ще се "затапи". Предишното голямо изнасяне беше точно преди Коледа. Добрата новина е, че днес е последният така натоварен ден за годината.

От "Пътна полиция" съобщиха, че са готови да регулират движението и да помагат, когато се налага, съобщи БНТ.

АПИ: Ветровито и снежно

АПИ: Ветровито и снежно

Вятър духа в по-голямата част от страната

През всички почивни дни ще има засилено полицейски проверки основно за употреба на алкохол и наркотици. "Пътна полиция" ще бъде безкомпромисна", заяви началникът й Бойко Рановски на брифинг пред журналисти.

По информация на полицията пътищата са проходими, но, разбира се, при зимни условия. Затворени са само проходът Троян-Кърнаре и пътят Шипково- Рибарица. За пътуващите по тези дестинации има обходни маршрути.

От пътната агенция подсетиха и че вечер движението на камиони по магистралите и основните пътища е забранено. От 16.00 ч. до 20.00 ч. ще бъдат спирани возилата, които са над 20 тона. Същото ще се случи пак в този часови интервал и в последния почивен ден - 2 януари, когато се очаква вълна от завръщащи се туристи.

Още вторият ден на годината ще започне с агресивен трафик. Именно тогава се очаква да бъде най-натоварено, защото от път ще се връщат и отпускарите, взели си почивни дни още отпреди Коледа.

От "Пътна полиция" увериха, че максимален брой екипи ще регулират движението навсякъде.

Те съветват всички да карат бавно и внимателно и да тръгват навреме, за да не им се налага да бързат.

Сняг и слънце ни чакат за Нова година

Сняг и слънце ни чакат за Нова година

Студът е неизменна част

"Традиционно по празниците трафикът е изключително натоварен, а метеорологичните условия не са много благоприятни", заяви Рановски.

Вчера имаше ограничения за движение на камиони на места, докато се почистят пътищата. Най-тежко беше положението в Ловешка област, където бяха изкарани много дежурни полицейски екипи, които спират тежките машини.