Не знам новото правителство какво ще прави, но ние сме готови към края на месеца заедно с Хърватия да влезем и да преминем в евро. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на заключителното си слово на Националното събрание на ГЕРБ.

Влизането в най-бялата институцията - чакалнята на Еврозоната и невъзможността българските банки да фалират, да са вързани в общата схема на ЕЦБ. Ще бъде голяма грешка, ако следващото правителство намали темпа, посочи Борисов.

Никой не ни попита откъде намирате парите, как се справяте, възмути се Борисов и даде за пример, че медиците продължават да получават средствата от 1 000 лв. за това, че са на първа линия.

Целта остава: България приема еврото през 2024 година

Целта остава: България приема еврото през 2024 година

Растящият дефицит не бил проблем

За метрото, за зали и такива работи не им е интересно. Ние направихме крачка напред с Мирослав Боршош, доволен е Борисов и настоя да види столицата дигитална. След 4 години отново ни оставиха първа политическа сила и след пълен мандат, е нереално за мен, изтъкна Борисов, според когото хората оценяват направеното от ГЕРБ.

Хората искат сега от нас да надградим, подчерта Борисов.

Бойко Борисов може да изброява много "грешки" на ГЕРБ, но бил трогнат от отношението на европейските колеги към него. Нито един не ми отказа да дойде в София, похвали се той с Българското председателство на Съвета на ЕС.