ДПС се включва във възобновяване на дебата за фалита на КТБ. На брифинг в НС Йордан Цонев иска одит за ефективност на управление на синдиците на КТБ. Продължават спекулациите по темата, подчерта той.

Цонев припомни, че по темата КТБ е имало редица разследвания и доклади. ДПС предлага на следващо заседание на бюджетна комисия да бъдат изслушани синдиците. Ние ще продължим действията си, закани се депутатът от ДПС. От партията виждат редица спекулации по темата за КТБ.

От ДПС отново критикуваха назначенията на управляващите. Ще продължим да осветляваме тези явления, закани се Хамид Хамид.

Конституционният съд отмени законови промени, създадени за фалита на КТБ

Конституционният съд отмени законови промени, създадени за фалита на КТБ

Това е извънредно законодателство, създадено само за една банка

Припомняме, обвиненията за КТБ започнаха, след като на 9 юни 2017 г. президентът Румен Радев публикува стенограмата от първата среща за КТБ. Месец по-късно беше публикувана и втората стенограма.

"Корпоративна търговска банка" АД е банка в София, България, създадена през 1994 г., разраснала се бързо в периода 2007 - 2014. Тя бе обявена във фалит на 6 ноември 2014 г. Обявена е в несъстоятелност със съдебно решение на 22 април 2015 г.