Държавният глава Румен Радев публикува стенограмата от консултативната среща в президентската институция от 14 юли 2014 г., посветена на финансовото състояние на държавата

В прессъобщението от президентството се посочва, че публикуването и на втората стенограма е "в изпълнение на поетия ангажимент към българското общество".

Румен Радев публикува стенограмата за КТБ
Обновена

Румен Радев публикува стенограмата за КТБ

Това ще е тест дали заслужаваме прозрачност, ядоса се Радев

Припомняме, на 9 юни в ефир по една от националните телевизии, за която даваше интервюто президентът Румен Радевобяви, че до десет минути стенограмата от първата среща за КТБ ще бъде публикувана на сайта на президентството. От стенограмата бяха премахнати имената на банки и институции освен на КТБ.

Тогава Румен Радев обяви, че самата публикация ще бъде тест за нашето общество дали заслужава прозрачност.

Плевнелиев отново зове да не се разсекретява стенограмата за КТБ

Плевнелиев отново зове да не се разсекретява стенограмата за КТБ

Общественото мнение е твърде чувствително по отношение на банкова система

Припомняме, на 21 май президентът Радев обяви, че ще настоява да бъде публикувана стенограмата за КТБ от юни 2016 година. Той подчерта, че Върховният съд се е произнесъл за пръв път от времето на Росен Плевнелиев насам, че съдържанието на тази стенограма не е професионална тайна. По думите на Радев това е изключително важно за гарантиране на сигурността на банковата ни система.

За разсекретяването на стенограмата за КТБ се обявиха и лидерите на двете основни политически сили в страната - Корнелия Нинова и Бойко Борисов.

Гражданинът Цацаров иска стенограмата за КТБ да се разсекрети

Гражданинът Цацаров иска стенограмата за КТБ да се разсекрети

Нямало какво да се крие от българските граждани

Според бившия държавен глава Росен Плевнелиев стенограмата не трябва да се разсекретява, тъй като от това президентската институция ще бъде големият губещ, защото вече нямало да има честен дебат. Според бившият лидер на червените Сергей Станишев обаче стенограмата за КТБ трябва да се разсекрети, защото тя щяла да покаже, че БСП спасила банковата система в България.