"Като гражданин мога да кажа, че няма какво да се крие от българските граждани". Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, запитан дали смята, че трябва да се разсекрети стенограмата за КТБ.

"Не съм в правомощията си да се произнасям по този въпрос", посочи Обвинител номер 1, но изрази мнение, че няма какво да се крие.

Цацаров уточни, че не е член на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), така че не може да даде мнение, с което да ангажира институцията, която оглавява.

Припомняме, в неделя, 21 май, президентът Радев обяви, че ще настоява да бъде публикувана стенограмата за КТБ от юни 2016 година. Той подчерта, че Върховният съд се е произнесъл за пръв път от времето на Росен Плевнелиев насам, че съдържанието на тази стенограма не е професионална тайна. По думите на Радев това е изключително важно за гарантиране на сигурността на банковата ни система.

За разсекретяването на стенограмата за КТБ се обявиха и лидерите на двете основни политически сили в страната - Корнелия Нинова и Бойко Борисов.  

Според бившия държавен глава Росен Плевнелиев стенограмата не трябва да се разсекретява, тъй като от това президентската институция ще бъде големият губещ, защото вече нямало да има честен дебат. Според бившият лидер на червените Сергей Станишев обаче стенограмата за КТБ трябва да се разсекрети, защото тя щяла да покаже, че БСП искала да спасила банковата система в България.