Двама актьори пострадаха при инцидент в Народния театър "Иван Вазов", станал по време на репетицията за утрешната премиера на комедията "Слуга на двама господари".

Това са Карла Рахал и 24-годишният Юлиян Рачков. Те са изпратени в „Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. 

Рахал е с болки в гръбначния стълб, а Юлиян Рачков е със счупена лява предмишница.

От Гражданска защита казаха, че нямат информация за инцидента.

Инцидентът с двамата актьори е завършил благополучно, твърди завеждащият на противошокова зала на „Пирогов" д-р Стоян Сопотенски.

По последна информация Юлиан Рачков има локсация на лакътната става, тя е излязла извън ръката и затова е наместена под пълна анестезия, а Карла Рахал, при падането си, е загубила минутно съзнание и затова ще бъде оставена на лечение в неврохирургията на „Пирогов".

Рахал е счупила две ребра, има и болки в кръста. И на двамата актьори са направени абсолютно всички изследвания. Остава им единствено да преминат през скенера, съобщи БНТ.

Директорът на Народния театър Павел Васев уточни, че двамата актьори са паднали от кула, която в пиесата е Венецианската порта.

Това е малко над 2 м височина и затова лекарите третират травмата като височинна. Именно по тази причина, за да няма усложнения, те ще останат два-три дни в болницата.

Директорът твърди, че сцената не се е счупила, нито те са пропадали някъде, просто са паднали от тази кула.

Актьорите не са застраховани, но ще бъдат обезщетени. В „Пирогов" е пристигнал и финансовият директор на Народния театър Милица Трайкова.
Тя потвърди, че двамата актьори ще бъдат обезщетени.

Директорът на Народния театър заяви още, че вероятно премиерата, насрочена за утре, ще бъде отложена.