Двама души  са пострадали през тази нощ при срутване в мина "Ораново", съобщи БНТ.
Срутването е станало в края на нощната смяна, малко след 4:00 часа.

Двамата пострадали са приети в болницата в Благоевград. Според първоначална информация, няма опасност за живота им.

И двамата са с вероятни фрактури на таз и долни крайници. Очакват се изследванията от скенер.

Засега няма данни за други пострадали работници в мината.

От Министерството на енергетиката съобшиха, че екип на ведомството заминава за рудник "Ораново". На място ще бъдат проверени причините, довели до срутването.

Днешното произшествие се случва близо три години след трагедията,  която отне живота на четирима миньори. На 16 юли 2013 г. също стана срутване в мината. Николай Михайлов, Иван Лазаров, Асен Стойнев и Христо Младенов загинаха от задушване. Двама от тях бяха затрупани от скали и кал, а на другите двама беше преграден достъпът до изхода от галерията.   

Въпреки опитите за подаване на чист въздух през водоотливна тръба и изгребване на натрупания материал, същия ден е констатирана смъртта на двама от миньорите – Христо Младенов и Асен Стойнев. 18 дни по късно, след неспиращи спасителни и издирвателни акции, бяха открити телата на другите двама миньори – Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Скалата, която препятстваше  спасителните дейности, бе взривена.  49-годишният шлосер Асен Грънчаров от Благоевград почина от инфаркт по време на издирвателната акция, на 200 метра под земята и на 600 метра от мястото, където копаеха колегите му.