Двама македонци на 50 и 54 години, тарашили клиенти на елитни бургаски заведения. Мъжете влизали в заведенията под предлог, че са клиенти, оглеждали вътрешността им и небрежно закачали своите връхни дрехи на закачалки в търговския обект. Разглеждали внимателно менюто или водели пространни разговори със сервитьорите, след което ставали и докато вземали собствените си връхните дрехи, преджобвали дрехите на другите посетители. По тази схема е извършена кражба на сумата от 500 долара, 300 лв. и 200 египетски паунда, собственост на 33 годишен софиянец.

Македонците прилагали и втора схема, посредством която в друго бургаско заведение, разположено в к-с "Лазур", седнали в близост до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разсейване и липсата на надзор, македонците успели за преджобят сакото на клиента - 39 годишен айтозлия, като отнели сумата от 240 лева и 195 евро.

Най-много крадци на ток ЧЕЗ хвана в областите Враца и Монтана

Най-много крадци на ток ЧЕЗ хвана в областите Враца и Монтана

50 000 проверки са направени за първите шест месеца на годината

Подобни действия те се опитали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, но те не се увековечили с успех. След двата "удара" македонците отпътували за София за да прикрият следите си. Двамата извършители са били задържани в София заедно с автомобила им "Ауди А 8", със софийска регистрация.

Македонците са задържани за срок от едно денонощие, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава под прякото наблюдение и ръководство на Районна прокуратура - Бургас.