Има радостна информация, че двама от издирваните българи след пожара на ферибота са се качили на хеликоптер. Твоя обяви пред bTV председателят на Съюза на превозвачите Димитър Димитров.

Той обясни, че сведенията са от шофьори, които са били на място, и все още са неофициални.

Според Димитров е възможно хеликоптерът да е италиански. Все още обаче не е ясно къде се намират сънародниците ни, защото не са се обадили.

Той заяви, че трагедията е много голяма, но изрази радост, че властите са реагирали адекватно, защото е можело да има много повече жертви.

Високи температури пречат на издирването на изчезнали в пожара на ферибота

Високи температури пречат на издирването на изчезнали в пожара на ферибота

Чути са експлозии

Щетите ще бъдат за много милиони, но важно е да уточним, че все още има хора в неизвестност и искрено се надявам, че поне част от тях ще бъдат намерени живи и здрави и ще могат да се върнат при семействата си, коментира Василев.

Междувременно Би Би Си съобщи, че на опожарения ферибот е бил открит жив още един от издирваните пътници. Мъжът е в добро здраве и е слязъл сам по стълбата на все още горящия кораб при спасителите.

Впоследствие стана ясно, че 21-годишният шофьор, за когото първоначално бе съобщено, че е литовец, всъщност е беларуски гражданин.

Той обяснил на спасителния екип, че е успял да се спаси, защото е бил на долната палуба. Мъжът е прехвърлен в болницата на Корфу за превантивен преглед.

По официални данни към тази сутрин 12 души все още бяха в неизвестност, като 7 от тях са българи.

Първата група спасени българи от горящия ферибот се прибра у нас
Обновена

Първата група спасени българи от горящия ферибот се прибра у нас

Седем наши сънародници остават в неизвестност