Евродепутатът Ангел Джамбазки е бил засечен на Летище София с личното си оръжие. Случаят е от 19 ноември, предаде "Нова".

Уточнява се, че става въпрос за законно притежаван пистолет. 

Според самия Джамбазки, той е забравил да го извади от багажа си и скенерът го е засякъл.

"Притежавам разрешително за законно оръжие за самоотбрана. То стои в каса, когато имам основание го нося с мен. В случая в неделя бях в такъв район, където можеше да има провокации. Отидох на летището и без да се замисля пуснах сака на скенера и вече разбрах, че има проблем.", разказа той. 

На място пристига "Гранична полиция" и по протокол пистолетът остава на съхранение.

Няколко дни по-късно оръжието е било върнато на собственика при пристигането му у нас.

"Това е един банален случай, в който човек в командировка е забравил да извади законното си лично оръжие. Оставено е за съхранение, после си го е взел", коментира случилото се министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Джамбазки не се извинява и не съжалява за думите си "всички от БСП са за разстрел"

Джамбазки не се извинява и не съжалява за думите си "всички от БСП са за разстрел"

Иска патриотите да са заедно на евроизборите

Припомняме, че преди дни Джамбазки предизвика скандал с изказването си, че "всички от БСП са за разстрел", за които след това отказа да се извини и обяви, че не съжалява.

"БСП се обяви за наследник за БКП. БКП е партията, която през 1946 г. извърши национално предателство, отродявайки македонските българи и опитвайки се да предаде една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тема, казах, че тези, които са извърши национално предателство, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го извършили", изтъкна тогава Джамбазки.