Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че не вижда повод за извинение и не съжалява за думите си, че "всички от БСП са за разстрел".

Той коментира темата в сутрешния блок на Би Ти Ви във връзка с отговора на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни до БСП по повод изказването му. Според Таяни евродепутатите имат пълното право да критикуват и да питат, но нямат право да използват обиден език.

Джамбазки: ОП надминахме реформаторите по безсмислени скандали

Джамбазки: ОП надминахме реформаторите по безсмислени скандали

Антонио Таяни уверява Нинова, че евродепутатите могат да критикуват, но не и да обиждат

"БСП се обяви за наследник за БКП. БКП е партията, която през 1946 г. извърши национално предателство, отродявайки македонските българи и опитвайки се да предаде една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тема, казах, че тези, които са извърши национално предателство, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го извършили", изтъкна Джамбазки.

По темата за евроизборите догодина той посочи, че най-разумно е "Обединени патриоти" да се явят заедно. Според него най-логично е предизборната им листа да бъде подредена чрез вътрешни избори, но разговорът как ще се явяват на вота предстоял.

"Има чепати характери, има непремерени приказки и действия", коментира Джамбазки за колегите си в коалицията и техните действия.

Евродепутатът определи като "глупава интрига на мой колега, която цели да внесе разделение" информацията, че е писал писмо до групата на европейските консерватори, в което казва да не се срещат с Волен Сидеров.

По думите на Джамбазки, истинското писмо е друго. "То е част от вътрешната ни кореспонденция и тя е свързана само и единствено с отношения, които не засягат г-н Сидеров", отбеляза евродепутатът.

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Депутатите от "Атака" не присъстваха в парламентарна зала

Джамбазки коментира, че познава новоизбраната за вицепремиер Марияна Николова и смята, че имала качества за вицепремиер. Според него името ѝ не е забъркано в никакви политически, икономически или финансови скандали.

"Отвратителни са внушенията и намеците, че една жена може да бъде вицепремиер, защото е нечия любовница", категоричен беше Джамбазки.