"Обединените патриоти" надминахме Реформаторския блок по колорит и продуциране на безсмислени скандали за единица време.
Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според него скандалите в коалицията се дължат на "чепатите" характери, натрупали много лични отношения от много години, които не се укротяват.

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Целта му била заздравяване на коалицията

Евродепутатът изтъкна и разликата между двете коалиции - на реформаторите и на патриотите.

Според него, въпреки скандалите и неразбориите, парламентарната група (от която той е излъчен в ЕП - б.р.) продължава да произвежда смислени законопроекти, да прави полезни и важни за държавата неща.

Антон Кутев: Абсурдно е Марияна Николова да е вицепремиер

Антон Кутев: Абсурдно е Марияна Николова да е вицепремиер

Според него Волен Сидеров ще събори коалицията

Джамбазки смята, че министрите на патриотите в кабинета се справят далеч по-успешно от тези на реформаторите.

Една от най-важните теми за "Обединените патриоти" е темата за българите в чужбина, която беше окаляна през темата за Агенцията за българите в чужбина.

564 хиляди лв. имало в сейфа на главсека на ДАБЧ Красимир Томов

564 хиляди лв. имало в сейфа на главсека на ДАБЧ Красимир Томов

Сумата била в евро, долари и паундове

"Това е вредно не за нас, не за ВМРО, не за г-н Каракачанов, това е вредно за българската кауза в Македония, в Западните български покрайнини и т.н. Това са грешки в разказа, грешки в поведението, които трябва да се изправят, колкото се може по-бързо", смята Ангел Джамбазки.

Относно негова кандидатура за евроизборите, той смята, че тя трябва да бъде обсъдена първо в местната структура на ВМРО. Джамбазки предложи вътрешни избори, в която гражданите да подредят листата.

Зам.-председателят на ВМРО заяви, че Волен Сидеров никога не е казвал, че иска да води листата за евроизборите.

Разумното решение е "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите, категоричен е Джамбазки. Ние трябва да сме съмишленици и да преследваме целите, които сме си поставили: "борба с етническа - циганска престъпност, доходи, здравеопазване, образование", изтъкна той.

Малко по-рано председателят на ЕП Антонио Таяни в отговор до лидера на БСП Корнелия Нинова заяви, че членовете на ЕП нямат право да използват обиден език и да уронват репутацията на институцията.

Джамбазки отсече: БСП да мълчат за Македония

Джамбазки отсече: БСП да мълчат за Македония

Те веднага привиждат стадиони, бесилки и масови екзекуции. Може би, защото имат гузна съвест... и в гардероба си скелети на масови екзекуции

Повод за писмото на Таяни до Нинова бяха думите на Ангел Джамбазки, че: "всички от БСП са за разстрел".

След това Нинова се обърна към ръководителя на ЕП, като заяви, че това не е изолиран случай и че има тенденция за засилване на езика на агресията, провокирана от националисти и крайнодесни политически лидери.

Таяни написа в отговор на призива й за разграничаване от езика на омразата: "Поведението на членовете на ЕП трябва да се характеризира с взаимно уважение, основано на ценностите и принципите, определени в договорите и Хартата на основните права, зачитайки достойнството на парламента".

Членовете на европарламента имат пълно право да критикуват, но нямат право да използват обиден език, уронвайки достойнството и репутацията на институацията, категоричен е Антонио Таяни.