Познавам г-жа Николова от няколко контакта, четейки биографията й виждам, че има доста сериозна подготовка. Надявам се това предложение да бъде удачно.

Това заяви пред bTV депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов в коментар за номинацията на досегашният шеф на кабинета на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов - Марияна Николова, да го смени на поста.

Симеонов иска шефката на кабинета му да го замести

Симеонов иска шефката на кабинета му да го замести

Марияна Николова е началник на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов

Ако имаше друго предложение и друго име щеше да бъде обсъждано. Всеки човек може да бъде атакуван по някакъв начин, нека дадем шанс. Тя ще заеме поста вицепремиер по икономика и демография, допълни лаконично Богданов.

ВМРО не знаят как ще гласува Сидеров за рокадата на вицепремиер

ВМРО не знаят как ще гласува Сидеров за рокадата на вицепремиер

Ние сме си такива и така си говорим, призна Сиди

Припомняме, вчера - 20 ноември, над 9 часа е продължило обсъждането на Коалиционен съвет на малката коалиция както за наследника на вицепремиерския пост, така и за други теми в патриотичната коалиция.

Валери Симеонов подаде оставка на 16 ноември след 26-дневни протести на майките на деца с увреждания, за които той бе казал: "кресливи жени на уж болни деца".

От думите на Богданов стана ясно, че приемникът на поста председател на Държавната агенция за българите в чужбина също ще бъде излъчен от патриотите.

В коментар за откритите от Спецпрокуратурата над 420 000 лева в сейф на главния секретар Красимир Томов, депутатът каза, че държат да бъде спазена цялата строгост на закона и настояват да бъде разследвано ръководството на тази агенция (ДАБЧ).

Главсекът на ДАБЧ Красимир Томов държал над 427 000 лв. в сейф

Главсекът на ДАБЧ Красимир Томов държал над 427 000 лв. в сейф

Претърсването е станало в присъствието на адвокат

Борисов каза, че това е квота на патриотите - тепърва ще бъде дискутиран, въпросът не е обсъждан до сега, поясни Богданов.

Според него Сидеров се е отказал от "неговото творческо предложение" - Красимир Каракачанов също да подаде оставка като вицепремиер. "Работата на Каракачанов е изключително успешна, в МО са в пълен ход трите проекта на превъоръжаване, върви кампанията "Бъди войник", обясни депутатът от ОП.

Запитан дали премиерът Борисов е приел ролята на "синя каска" за помирение в малката коалиция, Богданов каза: "До известна степен да, но патриотите решават".

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Целта му била заздравяване на коалицията

Запитан за предсрочни избори Богданов каза, че има такива тези, които се развиват от опозицията и извънпарламентарни сили и опитите за дестабилизация на страната. "Отговорността е споделена. Всички страни носят отговорност. Ако стъпим реално на това, не сме се отклонили от програмата си. Има грешки, но бързо се реагира и под натиска на обществото, за да се променят", каза патриотът.

Той не потвърди информацията, че лидерите на ОП са били заключени от Борисов. Намерихме и посоки на единодействие (на вчерашното заседание) - данъците за екотакси ще настояваме пред партньорите от ГЕРБ да бъдат променени, допълни Красимир Богданов.