Всеки път когато си говорим през медиите, губим доверие. Когато седнат да си говорят лидерите - няма проблем... Ние сме си такива и така си говорим.

Признанието е на депутатът от ОП/ВМРО Александър Сиди като гост пред Нова телевизия.

Патриот зове да дадем шанс на шефката на кабинета на Симеонов

Патриот зове да дадем шанс на шефката на кабинета на Симеонов

Патриотите определят кой да е новият шеф на ДАБЧ

Въпреки това Сиди не потвърди дали Обединените патриоти ще гласуват единодушно рокадата в правителството - шефът на кабинета на Валери Симеонов Марияна Николова да заеме овакантеното място.
Депутатът няма информация точно как ще гласуват депутатите от "Атака", тъй като няма официално позиция на групата на Обединените патриоти.

БСП не разбрали защо Валери Симеонов е подал оставка
Обновена

БСП не разбрали защо Валери Симеонов е подал оставка

Поведението на Борисов е неуважение към Конституцията, смята Валери Жаблянов

Сиди не може и да каже каква е била реакцията на премиера Бойко Борисов на кандидатурата.

Отношение на ВМРО е, че партията на Валери Симеонов НФСБ трябва да излъчи човек за мястото и това е нейно право, тъй като НФСБ трябва да имат представител в управлението, както ВМРО и "Атака" имат свои министри. Александър Сиди обаче заяви и че не може нито да потвърди, нито да отрече подкрепата на Волен Сидеров.

ВМРО подкрепят всяка една кандидатура, стига тя да не е тежко компрометирана, посочи депутатът и изрази увереност, че Марияна Николова е най-подходяща за поста, тъй като, като най-близък човек на Валери Симеонов, няма да има трусове при предаване на властта.

"Няма как да коментирам позиция на Атака. ОП са стабилни и единни. Аз мога да говоря от името на ВМРО", обясни Сиди.