Лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма поводи за изявления. Това заяви той на излизане от Министерски съвет. 
Няма нищо какво да ви кажа специално... Аз съм един прост депутат", заяви Сидеров на очакващите новината журналисти.

Сидеров отказа какъвто и да е било коментар по темата за бъдещето на малката коалиция, на голямата коалиция и на правителството Борисов 3. Единствените негови думи бяха, че коалицията е стабилна и отправи въпросите към Борисов. 

"Всичко изчистихме. Всичко е наред. Всичко е прекрасно", беше лаконичен лидерът на "Атака"

С чакащите часове наред журналисти не говори и съпровождащият го депутат от ОП - "Атака" Десислав Чуколов.

Ревизоро се пита как ще се комуникира със Сидеров от ЕП

Ревизоро се пита как ще се комуникира със Сидеров от ЕП

Аз съм синя каска, заяви депутатът

Припомняме, че от сутринта в Министерски съвет заседават коалиционните партньори. Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са в сградата на Дондуков 1. По непотвърдена официално информация те са разговаряли и с премиера Бойко Борисов.

По обяд военния министър и вицепремиер Красимир Каракачанов напусна за кратко сградата, но се върна без да коментира пред журналисти каквото и да е било. 

В ранния следобед в МС влезе и депутатът Славчо Атанасов, а малко по-късно се присъединиха и Валентин Касабов и Християн Митев.

Коалиционните партньори си говорят
Обновена

Коалиционните партньори си говорят

Закъсня заседанието на Тристранката

Припомняме, днес трябва да стане ясна съдбата на коалиционното споразумение между патриотите, след като в петък вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка.

През уикенда пък председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров поиска да се оттегли от поста и другия вицепремиер от ОП Красимир Каракачанов. И до този момент не са ясни точните мотиви на Сидеров да иска оставката на войводата, освен аргумента за заздравяване на малката коалицията. Искането му обаче бе определено от Каракачанов като "творческа инициатива".

Вчера лично лидерът на партия "Атака" съобщи, че е разговарял с Борисов. Това не стана с официално прессъощение, а с пост в социалната мрежа Фейсбук.

И в момента няма яснота кога и къде ще бъдат обявени резултатите от разговорите между партньорите, както и точно в какъв формат е срещата.

Въпросът в момента е ОП ще излъчат ли отново вицепремиер, който да замести Валери Симеонов. Като няколко възможни имена се завъртяха началникът на кабинета на Симеонов Мариана Николова, депутатът Явор Нотев и др. Волен Сидеров заяви вече, че правителството може и без четвърти вицепремиер.

Все още не е ясно и дали Каракачанов ще подаде оставка. Това поставя под съмнение изобщо съществуването на т.нар. малка коалиция и как Валери Симеонов и Красимир Каракачанов биха се спогодили с Волер Сидеров в парламента.

Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус.