Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров ще предложи в правителството да не се назначава четвърти заместник министър-председател на мястото на вицепремиера в оставка Валери Симеонов.

"Защо трябва да има втори вицепремиер от патриотите, защо е нужно да има вицепремиер без портфейл, възможно е да си останат трима вицепремиери - Дончев, Захариева и Каракачанов и да си вървят така нещата", заяви Сидеров, цитиран от bTV.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление

По думите му ако все пак се търси заместник на Симеонов, то "Атака" ще настояват за надпартийна фигура.

Оставката на Валери Симеонов не е била съгласувана с "Атака" според Сидеров. Вчера пък вицепремиера заяви обратното.

"Искам да припомня, че още от края на миналата година започнах да бия камбаната и да казвам, че не сме във властта за лифтове, за дискотеки, за сергии и т.н. Ние сме за по-важни неща - доходи,стандарт на живот, безработица, работа. И за какво са сега хората на улиците? По същите теми", посочи лидерът на "Атака".

Волен Сидеров: Оставката на Симеонов е закъсняла.

"Защо трябваше да мине един месец и нещо? Защо трябваше да се вдигне цялата тази вълна от протести? Защо трябваше да се повтори старата българска приказка за стоте тояги, солта и жълтиците накрая, за да се стигне пак до тази оставка, която вече е закъсняла, която вече е на фона на едно натрупано възмущение от това заинатяване, защото това беше стоене на инат на власт. Аз не знам сега в момента дали щетите са така лесно поправими, които Симеонов нанесе със своето оставане на инат на власт толкова дълго време", заяви още Сидеров.

Нинова: Симеонов подал оставка, за да осигури спокойствие на правителството

Нинова: Симеонов подал оставка, за да осигури спокойствие на правителството

Оставката на Симеонов е само щрих в по-голямата карта според БСП

Сидеров обясни и че той не би издънил и предал отбора си.

Председателят на ПГ на патриотите подчерта още, че неговата партия "Атака" е най-слабо представената в групата заради компромисите, които той направил.

Сидеров коментира и че не очаква занапред да има проблеми със Симеонов в парламента.
Възможно било обаче след като Симеонов се върнел в парламента, да се повдигне отново въпросът за председателското място в групата на патриотите.

Майките от "Системата ни убива" обявиха победа, битката за реформа продължава

Майките от "Системата ни убива" обявиха победа, битката за реформа продължава

Оставката на Валери Симеонов е началото на реформата

Лидерът на "Атака" също така обвини коалиционните партньори ГЕРБ в непоследователност. "Преди няколко дни Валери Симеонов щеше да счупи коалицията, ако излезе, днес чувам Цветанов да казва, че нищо няма да се счупи, даже ще се заздрави. Кое е вярно, какво се случи в тези два дни", недоумява Сидеров.

По-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че оставката на Симеонов не е изненадваща. Оставката нямало да "счупи" конструкцията на управляващата коалиция, а щяла да я заздрави.

Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Той оцени подадената оставка като акт, който ще успокои обстановката в страната

По информация на БНР в малката коалиция на ОП вече се обсъжда кой може да поеме поста на вицепремиера в оставка Валери Симеонов. Засега обсъжданите варианти били извънпартийни личности.

Пред общественото радио по-рано днес секретарят на ПГ на ОП Юлиан Ангелов (ВМРО) заяви, че е логично новият вицепремиер да бъде човек от НФСБ.

"Предполагам, че колегите от НФСБ ще предложат кандидат за този пост и след като го обсъдим, ще вземем нашето решение от трите партии за номинация на подобна кандидатура. Надявам се, че като господин Симеонов се върне в Народното събрание, ще допринесе за по-добрата работа на парламентарната ни група", посочи Ангелов.

Каракачанов: Правителството е стабилно

Каракачанов: Правителството е стабилно

Ще се изпълнява програмата

Припомняме, вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи, 16 ноември. Той депозира оставката при министър-председателя Бойко Борисов, като малко след това от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът е приел оставката му.

Цялата тема може да следите тук!