Новият вицепремиер Марияна Николова помоли медиите за толеранс от седмица-две, за да се запознае с работата, която й предстои. Нищо, че до момента е била началник на кабинета на досегашния вицепремиер Валери Симеонов.

Николова обеща да продължи правителствената политика. Интерес за мен представляват децата, те са нашето злато, подчерта новият вицепремиер. Акцент с работата й е икономиката и доходите на българите.

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Депутатите от "Атака" не присъстваха в парламентарна зала

Тя отказа да коментира поведението на депутатите от "Атака", които не присъстваха в зала по време на нейното избиране, и дали хората на Волен Сидеров я подкрепят. Излъчена съм от "Обединени патриоти" и съм избрана от Народното събрание, лаконична бе Николова.

Каракачанов призна за проблеми при патриотите

Каракачанов призна за проблеми при патриотите

Сидеров питал дали ще са заедно на евроизборите

Новият вицепремиер увери че никога не е членувала в политическа партия, нито е била телевизионна водеща. Николова чувства подкрепата на правителството. Считам, че ще има приемственост в последователната политика, която правителството води, заяви още Марияна Николова.

Тя е готова на среща с майките на деца с увреждания, ако те пожелаят. Ще търся диалог с всеки народен представител, обеща Марияна Николова.

Николова бе лаконична за изявлението на Симеонов за майките. Не било излъчено цялото му изявление, после се разбрал замисълът му.

Тя разказа и автобиографията си. До началник на кабинета на Симеонов стигнала, след като се преборила с още десет кандидати. Била одобрена за позицията заради достатъчния й административен опит. Следяла входящата и изходяща поща за лидера на НФСБ.

Богомил Бонев: Да сме благодарни, че Симеонов не номинира домашния си любимец

Богомил Бонев: Да сме благодарни, че Симеонов не номинира домашния си любимец

По-голяма гавра с изпълнителната власт не се е случвала в уж приключилия преход, смята бившият вътрешен министър

"Ще търся диалог с всеки народен представител. Готова съм на среща, разговори и диалог с всички народни представители". 
Това повтори и на влизане в Министерския съвет новият вицепремиер Марияна Николова.

Николова заяви, че нейната кандидатура е излъчена от коалиция "Обединени патриоти" и там е разписана процедурата за внасяне на предложения. Тя даде да се разбере, че не е възмутена от липсата или от конкретна ангажираност на народни представители.

Според Николова протестите, които се случват в последно време, са много различни. Тя заяви, че разбира майките дотолкова, доколкото са преживели много.

Майките на деца с увреждания за 25-та вечер искат оставката на Симеонов
Обновена

Майките на деца с увреждания за 25-та вечер искат оставката на Симеонов

Предвиждат шествие на родителите на деца с увреждания

"Един от моите приоритети ще бъде българското дете", обяви новият вицепремиер и добави, че подкрепя децата.

За нея всяка едно ведомство и институция са важни, готова е за диалог с всеки бранш. Каквото й възложат, ще изпълнява съвестно длъжността си.

Николова поясни, че за нея е висока отговорност да поеме длъжността вицепремиер на България и допълни, че е отговорен човек не би отказала такова отговорно решение.