За 25-та поредна вечер майки на деца с увреждания се събраха пред сградата на Министерския съвет с настояване за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи БНР.

Те носят черни знамена и тениски с надпис: "Системата ни убива".

В началото на митинга родителите на деца с увреждания и техните поддръжници бяха около петдесетина. Протестиращите се отправиха на шествие към централата на НФСБ на улица "Георги Раковски" 134, където сега се помещава ръководството на партията.

Там майките започнаха да хвърлят "водни бомби" по централата на партията в знак на протест, въпреки присъствието на униформени. Действията на недоволстващите преминават под викове "Оставка".

Майките на деца с увреждания заявиха, че са тук, за да защитят своето достойнство. Всеки следващ политик и всяко следващо правителство трябва да разбере, че трябва да се отнася с уважение към своите граждани.

Борисов не може да иска оставката на Валери Симеонов

Борисов не може да иска оставката на Валери Симеонов

Промени в кабинета ще има, но не сега е моментът

"Речта на омразата води до политики на омразата. Това е видно най-вече в хора като Валери Симеонов и те просто нямат място като народни представители, след като изобщо не представят народа", заяви участник в протеста.

Марешки няма да остави на мира Каракачанов и Симеонов

Марешки няма да остави на мира Каракачанов и Симеонов

Държали се като удавници за кокъла

Припомняме, в петък - 19 октомври 2018 г., докато в зала депутатите дебатираха по третия вот за недоверие към кабинета "Борисов-3" от БСП поискаха оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания.

Думите на Валери Симеонов били: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".
Изказването е направено след заседание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, по повод Закона за хората с увреждания.

В понеделник, 22 октомври се състоя многочасов протест под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Корнелия Нинова тогава заяви, че ако Симеонов не подаде оставка, то цялото правителство трябва да си ходи.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на Валери Симеонов още в петък.

Тогава и Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".

Президентът също коментира изказването на вицепремиера като заяви, че безконтролната власт ражда цинизъм.

Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".

На 24 октомври след заседание на Коалиционния съвет Валери Симеонов се извини за думите си.

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

За 23-ти пореден ден майките на деца с увреждания поискаха оставката на Симеонов