БСП иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от брифинг на червения лидер Корнелия Нинова.

Днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи, посочи тя. Червените са ядосани от думите на Симеонов, че майките са кресливи жени с уж болни деца. Този човек не може да остане и минута повече на поста си, категорична е Нинова.

И протестиращите майки искат оставката на лидера на НФСБ. Това ли е мнението на останалите и категорично заявяваме, че очакваме оставка лично от него, по възможност още днес да дойде при нас на палатката, да я видим, настоя една от майките на деца с увреждания.

НФСБ обаче не дава Валери Симеонов. Няма как да приема искания за оставката на Валери Симеонов, особено направени от опозицията, коментира Христиан Митев след брифинга на Корнелия Нинова. Самият той отказа да коментира думите на своя лидер за майките, като посочи, че дори не ги е чул. Всеки може да иска оставката на всеки един член на правителство, посочи Митев, според когото такива искания не са основателни.

Припомняме, че оставката на Валери Симеонов на първо място се иска от коалиционния му партньор Волен Сидеров, с когото от лятото още се намира в конфликт.

На Симеонов му писнало от атаките на Сидеров

На Симеонов му писнало от атаките на Сидеров

Заплашва с напускане на коалицията "Обединени патриоти"

Самият Валери Симеонов не за първи път се изказва по-остро спрямо исканията на протестиращите родители на деца с увреждания.

Коментарът на Валери Симеонов бе излъчен от "Господари на ефира" и точните му думи са: ,,Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели."