Заради недопустими нападки на Волен Сидеров от ефира на партийната телевизия, не е изключено и НФСБ и Валери Симеонов да напуснат коалицията "Обединени патриоти".

"Първо бях определен като човек на Сорос и като един от известните джендъри в България, което не е вярно, и моите колеги решиха да снемат доверието от Волен Сидеров. На практика каквото и да е решението на коалиционния съвет, за моите колеги Сидеров вече не е председател на групата", коментира пред БНР Симеонов.

Бареков зове Симеонов и Каракачанов да размислят за поканата му

Бареков зове Симеонов и Каракачанов да размислят за поканата му

Тревожи се, че клати правителството на стабилността

Сидеров нарушава подписаното споразумение, що за коалиция е тази, в която единият лидер непрекъснато повече от година отправя нападки, "не можем да се правим, че нищо не случва", обясни лидерът на НФСБ. 

Вицепремиерът Симеонов допълни, че атаките срещу него са заради амбициите на Сидеров да стане водач на листата на ОП за евроизборите

Симеонмов ще си търси правата в съда, заради получени лични клеветнически нападки. НФСБ не са водили преговори с ВМРО за нов председател.

ВМРО не взема страна в конфликта Сидеров-Симеонов

ВМРО не взема страна в конфликта Сидеров-Симеонов

Незряло е да се нарушава постигнатото обединение

Вицепремиерът обясни, че на евроизборите партиите от "Обединени патриоти" вероятно няма да участват в коалиционен формат, поне по отношение на "Атака".

Във връзка с вота на недоверие, Симеонов коментира, че са нужни 121 депутати, които да гласуват "за", за да падане кабинетът и това няма как да стане сега.

Елена Йончева установи агонията на правителството

Елена Йончева установи агонията на правителството

БСП започвала битка за възстановяване на страната

Припомняме, от няколко дни коалицията между патриотите отново се тресе, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров нападна партньора си Валери Симеонов. Надписи, излъчвани по телевизия "Алфа" обвиняват Валери Симеонов и Цветан Цветанов в налагане на "джендъризма" и "еднополовите бракове".

Днес от НФСБ поискаха Волен Сидеров да се оттегли като председател на ПГ на Обединени патриоти, което нагнети тлеещия още от лятото конфликт между Сидеров и Симеонов.

Това обаче повишава сериозно напрежението в голямата коалиция, въпреки уверенията на Цветан Цветанов за стабилност.

Миналата седмица Волен Сидеров искаше вече оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради скандал на пътя между съпругата му Деница Сидерова и друг шофьор. Тогава военният министър Каракачанов бе категоричен, че няма основания за искането на Волен Сидеров. Валери Симеонов също не подкрепи искането.

И до този момент няма яснота обаче кой ще е новият главен секретар на МВР, като неяснотата съвпадна с подаването на оставка от страна на националния координатор на "Атака", който е и бивш главен секретар на МВР по време на правителството на Пламен Орешарски, Светлозар Лазаров.

Няколко дни след това телевизия "Алфа" спря да излъчва предавания и на екрана се виждаше надпис призоваващ за причините за това да се пита правителството.

Цветанов притеснен от раздора между патриотите

Цветанов притеснен от раздора между патриотите

Коалицията обаче не се разпада

Това лято на няколко пъти се повишава напрежението между коалиционните партньори, като достигна връхната си точка в Народното събрание при размяна не само на реплики, но и достигна до физическа разправа.

Повод за раздор беше предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Идеята беше на ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. По-късно депутатите гласуваха по-високия акциз.

В началото на туристическия сезон напрежението се повиши и между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и миналата година покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" основно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала.

Напрежение имаше и вътре в малка коалиция покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Тогава Волен Сидеров изигра ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на патриотите.

Напрежение между НФСБ и "Атака" в рамките на коалицията Обединени патриоти възникна и покрай промените в Закона за приватизацията, на който президентът Румен Радев наложи вето.

Борисов изглади проблемите в коалицията
Обновена

Борисов изглади проблемите в коалицията

Премиерът благодари на вицепремиерите, че загърбили егото

В началото на септември НФСБ проведе Националния съвет и се обяви категорично против подхода и дори заплаши с излизане от управлението. От ВМРО също не одобриха кадровия подход, но бяха по-умерени в изказванията си и поискаха събирането на Коалиционния съвет.

Реакцията обаче на Валери Симеонов предизвика острия тон на лидера на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров, който призова Валери Симеонов да се оттегли.

След поредното потушаване на напрежението в голямата коалиция бе обявено, че коалиционен съвет ще има всяка седмица. Това обаче не се случва вече две седмици поред, откакто се постави въпроса за нов главен секретар на МВР.