Няма конфликт в коалицията Обединени патриоти. Това стана ясно от коментара на Валери Симеонов в НС. Въпреки това той не се отказва от битката по закона за горивата.

Депутатите приеха закона за горивата

Депутатите приеха закона за горивата

Малките фирми с 20 хил. лв уставен капитал, големите с 1 млн. лв.

Ще сезираме ЕК за Закона за горивата, закани се Симеонов. В закона имал нарушения на директиви, на конкурентна среда и дискриминация спрямо малките, категоричен е вицепремиерът. Той е доволен от съдебното решение за БМФ.

Припомняме, депутатите приеха текста на закоопроекта за горивата.

Ако мине закона за шума според него, ще има ръст на туризма. Изплащаме компенсации на чуждестранни туристи заради шума в курортите ни. МВР ще установява шума и ще издаде предписание.

Валери Симеонов изпраща Закона за горивата на ЕК

Валери Симеонов изпраща Закона за горивата на ЕК

Заради гангренясал пръст - режем ръка, настоя Симеонов

Припомняме, инициативата на вицепремиера дойде след като миналото лято той демонстративно се опита да намали шума от заведения в курортния комплекс "Слънчев бряг". Тогава Симеонов нахлу в дискотека и дръпна кабелите на озвучителните уредби. Също така миналото лято вицепремиерът обяви телефон, на който могат да се подават сигнали.

Тази година - след като внесе предложенията си за мерки за ограничаване на шума, включително и в курортите, Валери Симеонов направи две такива проверки - отново по Черноморието, но този път и в София.

Депутатите приеха ограниченията за шума на Валери Симеонов

Депутатите приеха ограниченията за шума на Валери Симеонов

Озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори