Депутатите окончателно приеха проектозакона за горивата, съобщи БНР. С новия закон от малките фирми ще се изисква да имат уставен капитал от поне 20 хил. лв. За по-едрите търговци сумата, която ще се изисква е 1 млн. лв.

Демократична България: Законът за горивата обслужва картелни интереси

Демократична България: Законът за горивата обслужва картелни интереси

Очакват евродепутата Малинов да информира ЕП за законодателството ни

Народното събрание взе решение земеделските производители да съхраняват до 50 куб. метра цистерни, земеделските машини да могат да се зареждат с до 80 литра гориво във вътрешен обект, извън бензиностанциите

Новият Закон за горивата влиза в сила половин година след като бъде обнародван в държавен вестник.

Законът да влезе в сила след "зелена светлина" от Европейската комисия, поиска Христиан Митев от НФСБ. Предложението му обаче не получи подкрепа.

Валери Симеонов изпраща Закона за горивата на ЕК

Валери Симеонов изпраща Закона за горивата на ЕК

Заради гангренясал пръст - режем ръка, настоя Симеонов

"Смятам, че с подобно предложение, имаме макар и някакъв минимален шанс да избегнем наказателната процедура, която иначе неминуемо ще се стовари върху нашата страна и българските данъкоплатци", заяви Митев и допълни, че българите отново ще плащат за грешките, които се допускат в НС.

Припомняме, законопроектът за горивата предизвика множество протести. 

Първо срещу проекта излязоха земеделците, които видяха удар срещу себе си в текстовете. Заплашиха с протест и потърсиха съдействие от премиера Бойко Борисов. Емил Димитров промени текстовете, които ги притесняваха. Тъкмо те бяха укротени и срещу проекта скочиха малките бензиностанции. 

Търговците на горива готови на всичко, но не дават бизнеса си

Търговците на горива готови на всичко, но не дават бизнеса си

Получиха подкрепата на вицепремиера Валери Симеонов

Търговците на горива и собствениците на малки и средни бензиностанции протестираха пред сградата на Народното събрание. Те обвиха новия закон за "убиец" на бизнеса им. В тяхна подкрепа застана вицепремиерът Валери Симеонов, който видя лобизъм в закона в полза на големите играчи на пазара.

От ГЕРБ бяха предложени сериозни поправки и допълнения към Закона за горивата, които обаче не бяха приети. По-късно Валери Симеонов се закани, че НФСБ ще сезира ЕК и ще поиска нотификация на Законопроекта за горивата.

От КНСБ подкрепят Закона за горивата

От КНСБ подкрепят Закона за горивата

Синдикатът иска да се отчетат интересите на всички страни