С възгласи "убийци" и "оставка" започна поредният протест на търговците на горива и собствениците на малки и средни бензиностанции. Негодуващите се събраха пред сградата на Народното събрание в София.

ГЕРБ спасява коалицията с радикални промени в Закона за горивата
Обновена

ГЕРБ спасява коалицията с радикални промени в Закона за горивата

Текстовете удовлетворявали всички

Държавата отсъства и няма желание да се бори, но има законови основания да го направи и е достатъчно само да пожелае. Тази позиция заяви Симо Симов от Националното сдружение на търговците на горива и превозвачи. 

За news.bg Симов заяви, че вицепремиерът Валери Симеонов е единственият политик, от когото са получили подкрепа. Той уточни, че не е против Закона, но към момента с този текст не ефективен нито за държавата, нито за производителите, нито за икономиката.

Най-важният аргумент на вносителите на законопроекта е, че той ще донесе пари в бюджета, посочи Симов. Според него обаче в този си вид и текст законопроектът няма да осигури нито една стотинка допълнително в бюджета.

Българската петролна и газова асоциация възмутена от думи на Симеонов

Българската петролна и газова асоциация възмутена от думи на Симеонов

Не познава наредбите и се включва като лобист на сивия сектор

С новите условия на уставния капитал - 500 хил. лв. банкови гаранции и 20 хил. лв. за бензиностанции се поставят в затруднение и невъзможност производителите на горива и собствениците на бензиностанции, ядоса се Симов. По думите му не е възможно производителите и малките бензиностанции да извадят такива пари и да останат на пазара.

От законопроекта са премахнати цензът за образование и текстът за бензиновозите. Намален е и уставния капитал с 3 хил. лв.

Валери Симеонов срещу законопроекта за горивата на Ревизоро

Валери Симеонов срещу законопроекта за горивата на Ревизоро

"Лукойл-България" нямали никакви отчетени печалби

Ако бъдат премахнати банковата гаранция и уставният капитал от законопроекта, пазарът ще стане по поносим, обясни Симо Симов. Промени в закона може да направи само вносителят, посочи представителят на Националното сдружение на търговците на горива и превозвачи.

Законът е опорочен от самото начало и е внесен на тъмно, категоричен е Симо Симов. Той добави, че ако днес имаме възможност да пишем закон, най-добре е да се използва полският модел и да се сложи наказание 25 г. за нелегалните горива.