Радикални промени в Закона за горивата предлага герберът Мартин Тимчев. Те са консенсусни и ще бъдат подкрепени в зала. Законът, предложен от Ревизоро разбуни духовете и за малко да скара коалицията на патриотите.

От КНСБ подкрепят Закона за горивата

От КНСБ подкрепят Закона за горивата

Синдикатът иска да се отчетат интересите на всички страни

Първо срещу проекта излязоха земеделците, които видяха удар срещу себе си в текстовете. Заплашиха с протест и потърсиха съдействие от премиера Бойко Борисов. Емил Димитров промени текстовете, които ги притесняваха.

Тъкмо те бяха укротени и срещу проекта скочиха малките бензиностанции. В тяхна подкрепа застана вицепремиерът Валери Симеонов, който видя лобизъм в закона в полза на големите играчи на пазара.

Валери Симеонов срещу законопроекта за горивата на Ревизоро

Валери Симеонов срещу законопроекта за горивата на Ревизоро

"Лукойл-България" нямали никакви отчетени печалби

Най-накрая Мартин Тимчев е предложил текстове, които да удовлетворят всички. Депутатът от ГЕРБ драстично е орязал изискването за капитал от 3 милиона лева на един милион. Намалени са и изискваната за търговците на LPG. Падат и изискванията за образователен ценз.

Търговците на горива готови на всичко, но не дават бизнеса си

Търговците на горива готови на всичко, но не дават бизнеса си

Получиха подкрепата на вицепремиера Валери Симеонов

Махнахме всички големи прагове, наказахме големите вериги, но това никой не го отрази. Този коментар направи в кулоарите на НС Емил Димитров-Ревизоро, след като минаха промените на Мартин Тимчев.

Да спрем с нелепостите, че някой иска да купува или да закрива бензиностанции, призова той и увери, че никой не иска да купува малки бензиностанции и няма претенции към тях. Заради мен скандали в коалиционния съвет не би следвало да има, никога не бих ги предизвикал, коментира той раздора в ОП.