Законопроектът за горивата е лобистки. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ. Симеонов е категоричен, че проектозакона пази сивия сектор и подкрепя монопола.

Браншова асоциация защитава промените в Закона за горивата

Браншова асоциация защитава промените в Закона за горивата

Деленето на "големи", "малки" и "средни" е неуместно, смятат от БПГА

"Лукойл" е в сивия сектор, отсече Симеонов и допълни,че за година дружеството е декларирало нулева печалба. Симеонов се ядоса, че фирма, която годишно върти 5 млрд. лв отчита 0 лв. печалба. Вицепремиерът видя това като потвърждение за участието в сивия сектор.

Законопроекта бил на Емил Димитров - Ревизоро и целял да унищожи малкия и средния бизнес в сектора. Лични интереси се бранели според Симеонов. Той изтъкна, че Димитров е в близки отношения с Валентин Златев от "Лукойл".

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

"Ревизоро вън от парламента", "Бойко, спри монопола!"

На 2 юли Валери Симеонов се срещна със собственици на малки бензиностанции. Те протестираха по-рано срещу законопроекта за горивата.

"Смисълът на вчерашната ми среща беше за съдействие. Собствениците на малки бензиностанции се обърнаха към мен като вицепремиер", изтъкна Симеонов.

Съгласие по законопроекта имало още преди срещата. Симеонов е категоричен, че законопроектът е лобистки. "Законът е отвратително лобистки и е насочен срещу няколко големи фирми", обясни Симеонов и изтъкна, че тези фирми са наситили почти 80% от пазара.

По думите му не трябва да се позволява монополизация на пазара. Последен Валери Симеонов щял да пази сивия сектор

НФСБ обеща подкрепа на малките търговци на горива

НФСБ обеща подкрепа на малките търговци на горива

Очаква се среща и с Валери Симеонов