Протестиращите търговци и дистрибутори на горива се срещнаха с депутати от НФСБ, информираха от централата на партията.

Припомняме, два поредни дни собственици на малки бензиностанции, търговци и дистрибутори на горива протестират под прозорците на властта
Протестиращите отхвърлят предложените промени в Закона за горивата, внесени в парламента от депутата от патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро и група народни представители. На протеста им бяха издигнати плакати срещу Емил Димитров - депутат от групата на ОП.

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

"Ревизоро вън от парламента", "Бойко, спри монопола!"

От НФСБ обясняват, че само депутатите от тяхната партия са откликнали на проблемите на протестиращите (срещу проектозакон, внесен от ОП, в които членуват НФСБ и ВМРО - б.р.) и са се срещнали с тях.

Представителите на Национално сдружение на средните и дребни търговци и превозвачи на горива са приети в централата на патриотичната партия на столичната ул. "Раковска" 134 от депутатите Валентин Касабов, Христиан Митев, Георги Колев и Йордан Апостолов.

От партията съобщават, че "след разговорите, едно стана ясно - НФСБ ще защити дребните собственици на горива".

"Ние, депутатите от НФСБ няма да ви оставим, нещо повече, битката ще я водим заедно и мисля че ще успеем", заяви Валентин Касабов по време на срещата.

По думите на Йордан Апостолов законовата уредба трябва да е съобразена с интересите на всички групи. В тях той включва търговци на едро, на дребно, превозвачи - големи, малки. "Да има база, всеки да си внася полагащите се данъци, никой да не укрива, защото тези пари в крайна сметка влизат в бюджета и се преразпределят", каза Апостолов.

След срещата стана ясно, че от Сдружението на дребните търговци на горива ще изготвят предложения за промени, които ще предоставят на депутатите, за да може те да бъдат разгледани и прецезирани преди второто четене на проектозакона в Пленарната зала.

В информацията на партията се казва, че протестиращите търговци на горива са благодарили на депутатите от ОП и са заявили, че срещата е била изключително полезна за тях. Очаква се след завръщането си в страната и вицепремиерът Валери Симеонов, който застава плътно зад исканията им и ги подкрепя изцяло, да разговаря с представители на Сдружението.