От КНСБ подкрепят основната философия, заложена в проектозакона за горивата. Според тях целта е да бъде сложен ред на пазара на горива в полза на фиска и данъчните приходи в държавния бюджет. Подобно решение би помогнало както на хазната, така и на десетките хиляди заети в бранша.

Браншова асоциация защитава промените в Закона за горивата

Браншова асоциация защитава промените в Закона за горивата

Деленето на "големи", "малки" и "средни" е неуместно, смятат от БПГА

Това гласи становище на КНСБ и неговата федерация "Химия и индустрия" по повод проекта на закон за административно регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Считаме, че напрежението, което се създава в момента, пречи на коректния и конструктивен социален диалог на засегнатите икономически общности.

Валери Симеонов срещу законопроекта за горивата на Ревизоро

Валери Симеонов срещу законопроекта за горивата на Ревизоро

"Лукойл-България" нямали никакви отчетени печалби

Политиката по отношение на горивата засяга както икономиката на страната, така и жизнения стандарт на всички българи. В същото време отчитаме, че този сектор е един от тези, в които сивата икономика има най-висок дял, мотивират се от синдикалната организация.

Нашето становище винаги е било срещу сивата икономика, която ощетява коректния бизнес и ограничава възможностите на държавата да отдели средства за увеличение на социални разходи, заплати и пенсии, пише в позицията на КНСБ.

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

Търговци на горива протестират втори ден срещу промените в закона

"Ревизоро вън от парламента", "Бойко, спри монопола!"

Те припомнят, че проектозаконът не бе обсъден в Националния икономически съвет към Министерския съвет. От синдиката настояват Законът за горивата да бъде гласуван, отчитайки интересите на всички засегнати страни, включително и на малкия и средния бизнес, както и на българската индустрия, но най-вече на българските данъкоплатци, които не трябва да бъдат ощетявани за сметка на частни и други интереси, пишат от КНСБ.