Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че министърът на туризма Николина Ангелкова подготвя за продан 20 декара плаж в "Слънчев бряг". Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Facebook, с който той отговаря на изявата на Ангелкова в сутрешния блок на медия. Министърът заяви, че четирите заведения в "Слънчев бряг", за които вицепремиерът Симеонов е подал сигнал за незаконни, са изрядни.

Ангелкова: Заведенията в „Слънчев бряг“ са изрядни

Ангелкова: Заведенията в „Слънчев бряг“ са изрядни

Общинската власт има компетенции да ги затваря

Симеонов се позовава на достоверна информация, според която министър Ангелкова е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна.

По думите на Валери Симеонов така се подготвя продажбата на държавни парцели.

Снимка 360333

Източник: От Facebook

Вицепремиерът изтъква, че става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на "Съюза на собствениците на Слънчев бряг", както и за асфалтирания път и паркинг до хотел "Оазис", който се намира на морския бряг.

Симеонов напомня, че преди година е подал сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова "Амфора" и "Империал". По думите му "десетки декари златен пясъчен плаж" са били застроени с паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други. В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати.

Симеонов иска да затваря пет заведения в Слънчев бряг

Симеонов иска да затваря пет заведения в Слънчев бряг

Опитали да не пуснат Симеонов на проверка в заведение

"Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове - х-л "Оазис", х-л "Дюн", "Какао Бийч", Бургас - северен плаж, и много други", пише в социалната мрежа Валери Симеонов.