Заведенията на плаж "Слънчев бряг - юг" изцяло попадат в одобрените от мен схеми. Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира в ефира на Нова казуса със заведенията, които вицепремиерът Валери Симеонов иска да затвори.

"Направихме проверка на всички летни плажове", похвали се Ангелкова. Тя е категорична, че заведенията на плаж "Слънчев бряг - юг", покриват изискванията за преместваеми обекти.

Необходимо е общи процент на заетата част да не надвишава 2%. Това което може да констатираме на този етап е, че всичко е в нормата, отбеляза Ангелкова.

Симеонов иска да затваря пет заведения в Слънчев бряг

Симеонов иска да затваря пет заведения в Слънчев бряг

Опитали да не пуснат Симеонов на проверка в заведение

Миналата година отново бяха проверен всички проекти на тези заведения. Конструкциите с които са направени съоръженията не представляват опасност. Това заяви Николина Ангелкова в компетенциите си на министър на туризма. "Аз коментирам това, което има при нас като факти и обстоятелства", изтъкна тя и добави, че тя не е органът, който трябва да констатира дали заведенията трябва да бъдат премахнати.

"Контролът дали да бъдат премахнати е в ръцете на общинската власт", акцентира Ангелкова.

Туристическият министър обясни, че заради голямата си посещаемост това са едни от най-проверяваните плажове.

Относно закона за шума, предлаган от Валери Симеонов, Николина Ангелкова коментира, че е изключително важно да се спазват законите в страната. Проверки ще има и този сезон, но те не трябва да нарушават спокойствието на туристите, увери Ангелкова. 

Тя иска да бъде приет закон за националните курорти. "Това, което ние работим - специален статут на националните курорти. Няма как да сложим цялото Черноморие под обща знаменател", категорична е министърът на туризма. Тя иска да се обособят специални зони като парти зони, семейни зони и т.н.