Вицепремиерът Валери Симеонов иска затварянето на пет заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг", съобщи БНР. Заведенията са незаконни по думите на Симеонов. Той акцентира, че това са шумните дискотеки, проверявани през изминалото лято заради силната музика.

Внесоха законопроекта на Симеонов за апарт хотелите

Внесоха законопроекта на Симеонов за апарт хотелите

Ако го приемат, се очакват 200 млн. лв повече за курортните общини

Симеонов е подал сигнал тъй като по негово мнение и паркингите, и бариерите на общинския път към увеселителните обекти са незаконни.

Вицепремиерът е на среща с държавните институции, които ще инспектират туристическите заведения и хотели през сезона.

Симеонов е категоричен, че още този месец новият закон за шума ще бъде приет. Обществените прояви не попадат в ограничението за силна музика, пише в новия закон.

МС одобри промени в Закона за защита от шума

МС одобри промени в Закона за защита от шума

Увеличават глобите и очакват по-добра звукова среда и в зоните за почивка

Опитали се да възпрепятстват Симеонов да влезе в заведение по време на проверка на 1 юни. Това станало между 23:00 и 08:00 часа.

"Може би сградата пак е сменила собствеността вероятно. Някакви яки момчета, опитват се да ме спрат. Даже да не ме познават, имаше няколко човека от полицията, униформени полицаи. Опитаха се да не ме пуснат. Управителят, беше му казано да спре музиката. Спря я веднага. Бяха изготвени съответните предупредителни актове", заяви Симеонов и добави, че проверка ще се проведе на предстоящото откриване на голямо заведение.

Арестуваният за убийството на хазартния бос в Слънчев бряг си призна

Арестуваният за убийството на хазартния бос в Слънчев бряг си призна

Мотивът му бил ревност

За убийството, което стана преди дни в курортния комплекс, Симеонов отсече, че става дума за битова драма. Вицепремиерът смята, че това няма да повлияе на туризма.

"Няма как да промени общото впечатление, че българският туристически сезон е най-обезпечен от гледна точка на терористична атака", заключи Симеонов.

От Българската асоциация на туристическите агенции подкрепят инициативите на вицепремиера за шума.

"Ние подкрепяме инициативите на вицепремиера Валери Симеонов, що се касае до ограничаването на шума. Това е добра инициатива", заяви Донка Соколова, почетен председател на БАТА и добави, че не става дума казарми.

"Не говорим нито за казарми, нито за някакъв санаториум, говорим за добра организация на един туристически продукт", допълни Соколова.