Борис Ячев от НФСБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекта на Валери Симеонов за апарт хотелите. Промените в Закона за местните данъци и такси, отнасящи се до т.н апарт хотели са подписани от 8-те народни представители на НФСБ.

Припомняме, по време на срещите си лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ, БСП и "Воля" Валери Симеонов анонсира промените.

Валери Симеонов нареди лидерските срещи в НС

Валери Симеонов нареди лидерските срещи в НС

С Марешки срещата се отлага

"Имаме уверението, че промените ще бъдат разгледани и подкрепени и от останалите парламентарни групи, и от останалите колеги от нашата парламентарна група. По време на предварителните разговори стана ясно, че всички желаят повече приходи в бюджета и по-справедлива конкуренция в областта на туристическия бизнес", заяви Борис Ячев.

Идеята за промените в закона е и за да се синхронизира нашето законодателство с европейското, в изпълнение на изискванията на регламент 692 от 2011 г. на ЕС.

Нинова преговаря с ДПС от името на Валери Симеонов

Нинова преговаря с ДПС от името на Валери Симеонов

Ако се срещнем с ДПС, ще ги легитимираме, а те са мафиотска структура, смята Симеонов

"Считаме, че с този законопроект сме постигнали баланса от една страна да има повече справедлива конкуренция в туристическият бизнес, и от друга - синхронизиране на националното с европейското законодателство. Не на последно място - това означава повече приходи в бюджета", посочи Борис Ячев.

Сумата, която се очаква да бъде събрана от въвеждането на данъка върху жилищните имоти - обекти за настаняване в курортите, за които не се плаща наем, представлява около 200 млн. лв. допълнителни доходи за курортните общини.