Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов провежда срещи с ръководствата на парламентарните групи. Симеонов нареди срещите с лидерите на партиите за 10 май.

Симеонов се обяви срещу рекламирането на хазарт

Симеонов се обяви срещу рекламирането на хазарт

По този начин възпитаваме децата, а и българите като цяло, че не е нужно да се трудят и образоват, а ще печелят търкайки картончета

Причината е, че Симеонов иска да ги запознае с внесените предложения за промени в Закона за хазарта, Закона за здравето, които са свързани с тютюнопушенето. Освен това вицепремиерът ще представи пред тях промените в Закона за устройството на територията, Закона за местните данъци и такси, които от своя страна са свързани с дейността на апартхотелите. По време на срещите обсъдени ще бъдат и Закона за вредите от шума в околната среда и други.

Срещите ще се проведат на 10 май в сградата на Народното събрание. Още в 9:00 часа сутринта вицепремиерът ще започне разговорите с ръководството на ГЕРБ, а срещата с това на БСП е обявена за 11 часа.

Заради пътуването на лидера на "Воля" Веселин Марешки до Москва по повод Деня на победата, срещата на Симеонов с тази политическа формация ще се проведе другата седмица.

Марешки поздрави европейците от Москва

Марешки поздрави европейците от Москва

Лидерът на "Воля" няма думи да опише вълнението в руската столица