Лидерът на политическа партия "Воля" посрещна Деня на Европа на Червения площад в Москва. Веселин Марешки публикува в социалната мрежа Facebook поздрав към европейците по повод празника.

Той изказа своята почит към паметта на милионите бойци, загинали по време на Втората световна война.

Депутатите почетоха Деня на победата и Деня на Европа, патриотите мълчат

Депутатите почетоха Деня на победата и Деня на Европа, патриотите мълчат

Без победа над хитлеристка Германия нямало да има ден на Европа

Марешки акцентира, че думите не могат да опишат усещането, което на тази дата, с честванията на Деня на победата, е обхванало Москва.

"Поклон пред паметта на десетките милиони бойци от 61 държави, дали живота си за да я има днес Европа, за да ни има нас. Думите са безсилни да опишат енергията и емоцията, когато си в Москва точно на този ден. Усеща се безграничната сила и духа на реската нация, смазала фашизма. Честит празник, европейци!". Това написа в профила си Веселин Марешки.

Припомняме, в началото на медец май той посети европейска среща на крайнодесните лидери, организирана от Марин льо Пен.

След това лидерът на "Воля" призова за излизане от НАТО. Той изрази позицията, че Русия е по-добър защитник от НАТО. След 14-годишно членство в НАТО и според думите на президента, и на военния министър, армията е в тотална разруха, в невъзможност да изпълнява своите функции, каза тогава Марешки. 

Лидерът на "Воля" изтъкна, че ако това е наследството от българското 14-годишно партньорство в НАТО, може би е време да се преразгледа нашето членство и да се търсят по-добри решения.

Марешки иска референдум за излизане от НАТО

Марешки иска референдум за излизане от НАТО

Варненският политик не уточнява неутралитет ли иска