Началото на заседанието на Тристранния съвет за национално сътрудничество закъсня с над 50 минути. 

По информация на news.bg причина за забавянето е разговор между премиера Бойко Борисов и бившия вече вицепремиер Валери Симеонов, които са в Министерския съвет и разговарят. 

В сградата на Министерския съвет са и вицепремиерът Красимир Каракачанов и третият съпредседател на патриотите Волен Сидеров. Малко преди 12 часа Каракачанов излезе, но по-късно се върна.

По непотвърдена информация още в 9 часа членовете на Коалиционния съвет са се събрали в МС

След значителното закъснение започна и заседанието на НСТС, като заседанието се водеше от социалния министър Бисер Петков, вместо от Валери Симеонов като председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Въпреки очаквани от журналистите изявления в Министерски съвет, такива няма да има. Малко преди 14 ч. в сградата на МС влезе и Славчо Атанасов. По-късно към тях се присъединиха и Валентин Касабов и Християн Митев.

Припомняме, днес трябва да стане ясна съдбата на коалиционното споразумение между патриотите, след като в петък вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка.

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Целта му била заздравяване на коалицията

През уикенда пък председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров поиска да се оттегли от поста и другия вицепремиер от ОП Красимир Каракачанов. И до този момент не са ясни точните мотиви на Сидеров да иска оставката на войводата, освен аргумента за заздравяване на малката коалицията. Искането му обаче бе определено от Каракачанов като "творческа инициатива"

Вчера лично лидерът на партия "Атака" съобщи, че е разговарял с Борисов. Това не стана с официално прессъощение, а с пост в социалната мрежа Фейсбук.

И в момента няма яснота кога и къде ще бъдат обявени резултатите от разговорите между партньорите, както и точно в какъв формат е срещата.

Въпросът в момента е ОП ще излъчат ли отново вицепремиер, който да замести Валери Симеонов. Като няколко възможни имена се завъртяха началникът на кабинета на Симеонов Мариана Николова, депутатът Явор Нотев и др. Волен Сидеров заяви вече, че правителството може и без четвърти вицепремиер.
Все още не е ясно и дали Каракачанов ще подаде оставка. Това поставя под съмнение изобщо съществуването на т.нар. малка коалиция и как Валери Симеонов и Красимир Каракачанов биха се спогодили с Волер Сидеров в парламента.

Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус.