Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов определи искането на Волен Сидеров да подаде оставка като "творческа инициатива".

Пред БНР Каракачанов заяви, че въпросът ще бъде обсъден на предстоящия във вторник политически съвет на коалицията "Обединени патриоти".

"Винаги съм подхождал творчески към подобни идеи и съм смятал за разумно тези творчески идеи да се обсъждат на коалиционен съвет. Аз ще поставя този въпрос във вторник, за да чуя какви са аргументите на г-н Сидеров", посочи Каракачанов.

Сидеров поиска оставката на Каракачанов

Сидеров поиска оставката на Каракачанов

Каракачанов реагира сдържано...

По думите му за него властта никога не е била самоцел.
"Поне два пъти преди да стана министър на отбраната съм отказвал този пост, защото така сме решавали с моите партньори от Патриотичния фронт", разкри той.

Каракачанов заяви и че може би малко се е отдалечил напоследък от политическите страсти в партийната коалиция, тъй като след 28 години неглижиране на българската армия се е фокусирал върху трите проекта за модернизация, както и върху ремонтите на техника - самолетите МиГ-29, Су-25, танкове Т-72. Това му коствало 10 часа работа на ден.

Каракачанов: Опитах се да го играя помирител, "синя каска"... в името на това да има мир и спокойствие и държавата да не се клати и да се работи прагматично.

Лидерът на ВМРО призна, че Волен Сидеров е проявил желание да оглави листата на коалицията на изборите за ЕП догодина, но с Валери Симеонов му казали, този въпрос подлежи на обсъждане. Той не знае обаче дали това е причината за търсената му от Сидеров оставка.

"Ще продължавам да се придържам към практиката си от последните години - коалиционни въпроси да ги обсъждам с моите колеги. И ако има някой нещо да ми каже или аз да им казвам, да го правим там, а не през медиите", натърти военният министър.

Можем и без четвърти вицепремиер според Сидеров

Можем и без четвърти вицепремиер според Сидеров

Сидеров не знае дали щетите от Симеонов могат да се поправят

Относно предложението на Сидеров да не се назначава четвърти вицепремиер Каракачанов заяви, че това зависи от НФСБ и решението трябва да се вземе от партията на Симеонов.

"Няма как ВМРО да има министър на отбраната, "Атака" - министър на икономиката, а за НФСБ да кажем: Имахте един пост, сега го закриваме и няма да имате нищо", добави Каракачанов. Според него при партньорите трябва да има равнопоставеност и солидарност при носенето на отговорност.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление

анкета

След оставката на Валери Симеонов?

Виж резултати

Зимата ще прибере протестиращите 23.7%

Борисов може и без четвърти вицепремиер 26.6%

Волен вицепремиер! 4.2%

Правителството пада 32.6%

ДПС ще даде едно рамо 13.0%