Евродепутатът Николай Бареков призовава лидерите от малката коалиция Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да преосмислят отношението си и да приемат поканата му за създаване на патриотично консервативно обединение, както това е направил лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Николай Бареков изказва и съжаление, че с отправената покана "в качеството ми на европейски политик, получил международно признание" е предизвикал подобен "емоционален изблик, проява на завист и агресия" от страна на лидерите на ВМРО и НФСБ.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

"Като лидер на единствената призната политическа партия в Европа /ПП "Презареди България" и член на европейското ръководство на консерваторите /АКРЕ/ с огромна тревога наблюдавам всекидневните скандали в консервативно-патриотичната част на българското управление", заявява Бареков.

Оказва се, че искайки да направя добро за консервативната идея в България и в Европа, съм на път да разпадна цяло правителство на "стабилността", без дори да присъствам на територията на България, а много често и на територията на европейския континент, посочва евродепутат Бареков.

Той се надява и случващото се да не е "заради личното отношение на определени политици към неговата персона".

Николай Бареков благодари на Волен Сидеров и ПП "Атака" за това, че са откликнали на поканата му и ще имат представителите на форума на консерваторите в Кишинев. Там, според Бареков, ще бъде представена идеята за създаване на голям консервативен блок, който да поведе битката срещу неолиберализма на предстоящите европейски избори.

НФСБ иска оставката на Сидеров като председател на депутатите патриоти
Обновена

НФСБ иска оставката на Сидеров като председател на депутатите патриоти

НФСБ снема доверието от Волен Сидеров

"Обръщам се към Валери Симеонов, лидер на НФСБ, и Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, с призива да обмислят събитията от последните дни, да откликнат също на моята покана и да вземат участие в най-висшия форум на европейските консерваторите."

Николай Бареков предлага и да покрие от личните си средства разходите им по пътуването до Кишинев.

"Обръщам се и към колегите ми от България с молбата да не изпитват ревност към моята позиция, носеща ми легитимация в Европа, защото ще положа необходимите усилия опитът, натрупат в най-висшите консервативни среди, да бъде предаден на моите политически наследници в България", завършва Николай Бареков.

ВМРО не взема страна в конфликта Сидеров-Симеонов

ВМРО не взема страна в конфликта Сидеров-Симеонов

Незряло е да се нарушава постигнатото обединение

Припомняме, от няколко дни коалицията между патриотите отново се тресе, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров нападна партньора си Валери Симеонов. Надписи, излъчвани по телевизия "Алфа" обвиняват Валери Симеонов и Цветан Цветанов в налагане на "джендъризма" и "еднополовите бракове".
Днес от НФСБ поискаха Волен Сидеров да се оттегли като председател на ПГ на Обединени патриоти, което нагнети тлеещия още от лятото конфликт между Сидеров и Симеонов. 

Това обаче повишава сериозно напрежението в голямата коалиция, въпреки уверенията на Цветан Цветанов за стабилност.

Миналата седмица Волен Сидеров искаше вече оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради скандал на пътя между съпругата му Деница Сидерова и друг шофьор. Тогава военният министър Каракачанов бе категоричен, че няма основания за искането на Волен Сидеров. Валери Симеонов също не подкрепи искането.

И до този момент няма яснота обаче кой ще е новият главен секретар на МВР, като неяснотата съвпадна с подаването на оставка от страна на националния координатор на "Атака", който е и бивш главен секретар на МВР по време на правителството на Пламен Орешарски, Светлозар Лазаров. 
Няколко дни след това телевизия "Алфа" спря да излъчва предавания и на екрана се виждаше надпис призоваващ за причините за това да се пита правителството.