ПП "Атака" ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформистите, като се очаква официално това да се случи на следващата седмица на месечната среща, която ще се проведе в молдовската столица Кишинев.

Това стана ясно на конференция, на която присъстваха евродепутатът Николай Бареков, лидерът на "Атака" и председател на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров, както и европейски консерватори, включително и Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ).

"Тук сме, за да обединим, да дадем път на едно голямо патриотично консервативно обединение", заяви Бареков.

В каква Европа ще живеем след изборите за европарламент през 2019 г.? Според лидера на "Атака" Волен Сидеров изборът е между Европа, залята от незаконни мигранти, Европа на обезличените нации, на колонизираните национални икономики и на смачканото самочувствие на европейските народи, или Европа на хилядолетни традиции, цивилизации и приемственост на вяра, морал и християнски ценности.

"Аз избирам втората Европа", подчерта Сидеров.

Сидеров готов да покани оркестър и на журналисти

Сидеров готов да покани оркестър и на журналисти

Сидеров иска всички чужденци в България да говорят само на български

"Имаме огромен шанс консерваторите да се преборят за втора политическа сила в България", допълни бившият телевизионен водещ и настоящ евродепутат Николай Бареков.
Той очаква над 50% гласове за консерваторите от двете листи на предстоящите избори и изказа надежда за една голяма коалиция в следващия европарламент.

"Ако двете политически формации постигнат 450 представители от групата на ЕКР заедно с ЕНП, може да взимаме самостоятелни решения за сформиране на ЕК, за избор на председател на ЕП и за председател на ЕК", коментира Бареков.

Той категорично отрече това да е предизборен съюз, но по думите му, Сидеров е най-достоверният партньор, който ние можем да потърсим като европейски консерватори в България, поради простата причина, че той е най-разпознаваемото лице на патриотите и консерваторите. Според него членството на "Атака" в Алианса ще подкрепи партньорството за работа, тъй като "Презареди България" е единствената българска партия при европейските консерватори.

Бареков презарежда БГ

Бареков презарежда БГ

България без цензура вече я няма

Сидеров заяви, че е рано е да се представи предизборен съюз, но за такъв съюз той има идеи да бъде Патриоти+. "Моментът е исторически, ако го пропуснем, ще бъде огромна щета за страната ни. Идеи, за които сме се борили през годините, се осъществяват в Европа", коментира той.

Амбицията на лидера на "Атака" е за силен успех и доказване, че коалицията ГЕРБ и патриоти не е временна.

"Дали партиите на Симеонов и Каракачанов ще бъдат поканени и ще се присъединят към Алианса, е тяхно решение", обясни Сидеров. Той отказа да коментира позициите на двамата лидери.

В Европа консервативните идеи все повече се преплитат с възгледите на обществата, посочи Ян Захрадил. Той обясни, че резултатите от националните избори (например в Германия, Франция, Нидерландия) в последно време показват, че социалистите и социалдемократите губят много гласове.

По думите на Захрадил в Чехия социалдемократите събират в момента само около 7% от гласовете. Според него това е ясно доказателство, че трябва да се появи ново мнозинство.

От ЕКР настояват за ясно разграничение на правомощията на европейските институции и тези на националните институции.