Убиецът на Виктория Маринова, който според властите със сигурност е българският гражданин от цигански произход Северин Красимиров, е изрод, защото неизвестните за широката публика подробности от убийството са толкова гнусни и брутални, че това не може да е извършено от човек.

Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод бруталното убийство в Русе в сутрешния блок на Нова телевизия.

Каракачанов разкри, че в лично качество бил привърженик за такива жестоки престъпления да има смъртно наказание, но осъзнавал, че няма да получи подкрепа нито от обществото, нито от Европа.

Германия ни дава Северин Красимиров

Германия ни дава Северин Красимиров

Отрекъл да е изнасилвал жертвата си

"Такива хора не се поправят в затвора, практиката го показва. Те трябва задължително да получават доживотен затвор без право на замяна", коментира военният министър.

Според вицепремиера "опитите да се правим на прекалено либерални и хуманни не водят до нищо добро. Ако убиецът от Русе се признае за виновен и мине по бързата съдебна процедура, той ще получи максимална присъда от 30 години и е много вероятно тя да бъде намалена с течение на времето."

В тази връзка Каракачанов продължава да държи на законодателното си предложение още от началото на 2016 г. за химическа кастрация на извършители на сексуални престъпления.

Симеонов не подкрепя Сидеров за оставка на МВР шефа

Симеонов не подкрепя Сидеров за оставка на МВР шефа

Решението на един проблем не е в искането на оставки

По казуса с пътния инцидент между съпругата на коалиционния партньор на Каракачанов от "Обединени патриоти" - Волен Сидеров, и судански гражданин, вицепремиерът отбеляза, че суданецът няма законна българска книжка за управление на автомобил и полицията си е свършила работата по случая.

Припомняме, че Сидеров нападна Каракачанов преди дни в телевизионно интервю, че дори не му бил звъннал след случилото се с жена му Деница Гаджева и поиска оставката на новия вътрешен министър Младен Маринов. Според Каракачанов когато има заплаха за семейството ти, е нормално да реагираш емоционално, но и неговата жена е била блъсната на пътя преди време, но той не е тръгнал да иска министерски оставки.

"Полицията има нужда от подкрепа. Колкото пъти политиците са се заигравали с полицията, виждаме, че мотивацията и ефективността на работата им спада", посочи вицепремиерът, който отговаря за вътрешния ред и сигурност.

В тази връзка той отхвърли като "спекулация", че бившият национален координатор на "Атака" Светлозар Лазаров е гласен за нов главен секретар на МВР. Каракачанов допълни, че все още се обсъждали няколко имена и властта все още не се е спряла на конкретна личност.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

Лидерът на ВМРО коментира и срещата преди дни между коалиционния си партньор Волен Сидеров и евродепутата Николай Бареков. По думите му, всяка от партиите в "Обединени патриоти" имала право на инициативи.

"Преди две седмици разговаряхме патриотите да сме заедно на изборите за Европейски парламент догодина. ВМРО искаме общи кандидатури. Оттук нататък всеки има право да вземе своето решение. Но това не представлява изневяра. Няма връзка дали патриотите ще се явяваме заедно и срещата между Бареков и Сидеров", увери Каракачанов.

Той също така коментира, че не е обсъждано трите партии от "Обединени патриоти" (ВМРО, Атака и НФСБ) и Бареков да са заедно на евроизборите, като това било малко вероятно.

Борисов иска самолети, годни за охрана и за бой

Борисов иска самолети, годни за охрана и за бой

За Борисов в важно самолетите да са нови

Според военния министър след сключването на договор за придобиване на самолети трябва до 2 години да има реална доставка на машини, или евентуално до три. Но това нямало да е фатално, защото трябва да имаш обучени пилоти преди това, а обучението продължавало около 2 години.

На въпрос дали е политическо решението за самолетите, военният министър отговори, че то не можело да е политическо, то било експертно и професионално.

"От четирите оферти поне една е много финансова изгодна", открехна завесата той, но не пожела да уточни за коя оферта точно става дума и допълни, че трябва цената да отговаря на това, което сме заложили като бюджет.

С десетина дена ще се забави работата на комисията, която трябва да излезе с предложение какви самолети да купуваме, отбеляза Каракачанов.