Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Цветан Цветанов да се изтегли законопроекта бездимните цигари да се облагат с акциз като обикновените.
"Оказва се, че освен Политическа Партия ГЕРБ друг за бюджета не мисли. Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет", коментира темата премиерът на летището в Солун.

Борисов разбира когато опозицията атакува, защото "това им е работата", но в случая говорят и коалиционни партньори, наслушал се е на големи глупости днес, обясни той. Той е гневен на патриотите и се закани "с техните камъни по тяхната глава", когато есента започне обсъждането на бюджета и партньорите поискат пари за пенсии, за отбрана и др.

"ГЕРБ не е тупан, всяка сутрин да бият по него", продължи да се гневи Борисов.

"Само ще им кажа, че след един-два месеца започваме да гледаме бюджета и ще дойдат с огромните си искания за въоръжение, за пенсии, за какво ли не. Всички говорят само колко разходи да се направят, за самолети - милиарди, допълнително за танкове, дайте за пенсии, дайте за заплати, дайте за военни, дайте за полицаи, все едно държавната хазна е каса без дъно, от която всеки гребе", обясни Борисов.

А това, че има облага за бизнесмен или депутат е огромна лъжа, не - дори жълта новина, не фалшива новина, няма нищо общо с истината, добави премиерът.

Патриотите твърдо против акциза върху бездимните цигари

Патриотите твърдо против акциза върху бездимните цигари

От "Воля" ще чакат дебатите в комисиите на НС и тогава ще вземат решение.

Борисов обясни, че става въпрос за "Филип Морис" и правят този подарък, бедна България, подарява тези пари и патриотите като дойдат сега за бюджета, "ще им извадя тези пари" - "Много им стисках зъбите, достатъчно", отсече Борисов.

По думите му, имаме най-ниските данъци в Европа и най-ниското ДДС, а той постоянно чува "дайте още милион, дайте милиард".

Премиерът предлага другите партии да си направят сметка, че един ден и те ще управляват. След четири години, след три години, няма да сме вечни, един ден ще управляват и други партии, да запомнят това, този зверски популизъм няма да излезе на добре, добави Бойко Борисов, намеквайки за предстоящите избори.

Менда Стоянова обясни акциза за бездимни цигари с 50% ръст на продажбите

Менда Стоянова обясни акциза за бездимни цигари с 50% ръст на продажбите

Тя се определя като лобист, но за държавния бюджет, интересува я какво влиза в него