Акциза върху бездимните цигари скара ГЕРБ и патриотите.

Ще гласуваме твърдо против предложението на ГЕРБ за акциз на бездимните цигари, обяви в парламента Александър Сиди. Първата причина е, че герберите не съгласували предложението с коалиционния партньор.

Другата причина е, че според ЕК тези цигари са безвредни. ЕК дава шанс на това ново изделие и да се опитаме да подобрим здравословното състояние на европейските граждани, които пушат, каза Сиди. В България трябва да се видят доказателства, че бездимните изделия всъщност са толкова вредни, колкото и конвенционалните, по мнението на патриота.

ГЕРБ не вдигат цените, а изравняват акцизите на цигарите

ГЕРБ не вдигат цените, а изравняват акцизите на цигарите

От БСП пък виждат предложението като абсолютен лобизъм

По думите му бездимни изделия са взели един сериозен пазарен дял и веднага след това се удря производителят им с акциз. По думите му това ще вдигне цената изделието и то ще стане неконкурентноспособно. Това вероятно ще донесе добра печалба на този, който произвежда обикновените цигари, е мнението на патриота.

"Воля" е за адекватно облагане на тютюневите изделия и бездимните изделия, заяви Дора Христова. Акцизът върху бездимните цигари трябва да е като на насипния тютюн. Това предлага и ЕК. Защо не се изчака новата директива на ЕК, пита Христова. От "Воля" ще чакат дебатите в комисиите на НС и тогава ще вземат решение.

Менда Стоянова обясни акциза за бездимни цигари с 50% ръст на продажбите

Менда Стоянова обясни акциза за бездимни цигари с 50% ръст на продажбите

Тя се определя като лобист, но за държавния бюджет, интересува я какво влиза в него