Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призовава своя коалиционен партньор Валери Симеонов да се оттегли от изпълнителната власт. Призивът е част от пост на лидера на "Атака" във фейсбук.

Според него "след всички поразии", които е направил Симеонов, е време да направи това.

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер
Обновена

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер

Сидеров се здрависа с Николина Ангелкова в МС

"Не може един човек с комплески на командир на поделение да си играе с правителството, държавата, политическите сили и парламента", заявява Сидеров само няколко часа преди коалиционният съвет да се събере, за да обсъди бъдещето на правителството.

Според Волен Сидеров цялата пресконференция на НФСБ от днес по обяд е била подчинена на това той да не е председател на групата на патриотите в парламента.

"Това отново издава стар комплекс на Симеонов. Крайно време е и премиерът да се произнесе категорично за изнудванията на Валери Симеонов", подновява призива си към Бойко Борисов лидерът на "Атака".

Само час преди изявлението на Волен Сидеров, третият партньор в патиротичната коалиция Красимир Каракачанов призова пък за обединение.

Каракачанов призова за патриотично обединение

Каракачанов призова за патриотично обединение

Преди съвета на коалицията, на който ще се реши съдбата на правителството

Припомняме, от няколко дни напрежението в голямата коалиция отново се повиши, след оставката от миналата седмица на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души.

На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

Днес НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

От ВМРО поискаха коалиционен съвет заради оставките още в петък, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.

Сидеров иска Борисов да помисли за поведението на министрите си

Сидеров иска Борисов да помисли за поведението на министрите си

Лидерът на "Атака" намекна за смяна на правителството

Отношенията вътре в "малката коалиция" на Обединените патриоти от месеци наред не са много стабилни, след явните противоречия и взаимните нападки между Валери Симеонов и Волен Сидеров. Сидеров не веднъж предупреждаваше, че смяната на вицепремиера е възможна. Конфликт имаше както за проверките и шума по Черноморските курорти, така и по отношение на взаимоотношения с бизнесмените Диневи, както и покрай кризата с Търговския регистър и назначението на нов шеф на Агенцията за вписване.

Преди това пък в последните дни от парламентарния сезон - между патриотите напрежението достигна дори до физическа разправа. Така завърши спорът между председателя на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров и депутатите от НФСБ и вицепремиерът Валери Симеонов, от друга страна.

Сидеров ядосан на Симеонов и очаква извинение

Сидеров ядосан на Симеонов и очаква извинение

Това не е казарма. Моите коалиционни партньори трябва да разберат, че не са фелдфебели

Още тогава Волен Сидеров заговори и за смяна на правителството, тъй като според него вицепремиерът Симеонов върши недопустими неща. Именно тогава Сидеров организира проверка на проверките на Валери Симеонов по Черноморието и заяви, че вицепремиерът тъпче и унищожава български бизнес с болшевишки методи.

Напрежението се отразява и в т.нар. голяма коалиция, което накара премиерът Борисов да се закани покрай противоречията за акциза на бездимните цигари: с техните камъни по тяхната глава.