Волен Сидеров също дойде на заседанието на Министерски съвет. По-рано тази сутрин в интервю лидерът на "Атака" и председател на ПГ "Обединени патриоти" заговори за смяна на вицепремиера Валери Симеонов.

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Според Сидеров е време някой да смени Симеонов като вицепремиер

Сидеров се здрависа с Николина Ангелкова, което е и символично на фона на напрежението между министъра на туризма и вицепремиера Валери Симеонов.

Отправям остри критики към Симеонов, защото смятам че действията му вредят на националната сигурност. Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров пред журналисти в Министерски съвет. Сидеров настоя Валери Симеонов веднага да се извини, в противен случай той и колегата му Александров ще заведат съдебни дела.

Борисов уверява: Не пазим ни редник Киро, ни редник Райън

Борисов уверява: Не пазим ни редник Киро, ни редник Райън

Иначе нямало да заведат арбитражни дела

Председателят на ПГ на Обединени патриоти настоя обсъждането на ветото на президента да се отложи за заседанията след ваканцията на депутатите. "Сутринта критикувах действията на ГЕРБ, защото решиха да дадат крачка назад. Законът за приватизацията не е лобистки", настоя още той. 
"Тази кампания беше изключително нечистоплътна. Ветото не трябва да бъде подкрепяно. Групата "Капитал" атакува правителството с измислени аргументи", заяви той.

Сидеров каза още, че е предложил на Министерски съвет да бъде оттеглен Законът за шума, тъй като с него ще могат да се затварят заведения от полицията, което, по думите му, е абсолютна полицейщина.

"Не съм дошъл да разговарям с вицепремиера Симеонов, а да предложа оттеглянето на този закон", каза още Сидеров.

Симеонов за БМФ: "Спасяването на редник Киро"

Симеонов за БМФ: "Спасяването на редник Киро"

Ако тази точка не бъде оттеглена, ще жертват коалицията за едни 58 млн. лева, смята Симеонов

"Премиерът Симеонов напоследък действа антиправителствено. Аз изпратих Симеонов в изпълнителната власт", настоя Сидеров и изтъкна, че на такъв вицепремиер лесно може да му бъде намерен заместник.

Сидеров заяви по отношение на Симеонов още: "Аз го изпратих да работи за стандарта за пенсиите във властта, а не да се разхожда с шумомер в ръка... Вицепремиер да обяснява, че негови колеги Емил Димитров, Николай Александров, аз сме лобисти, че премиерът е лобист, защото бил зависим от Домусчиеви, такъв вицепремиер какво прави в това правителство? Него го питайте той какво прави в това правителство?"

Волен Сидеров обясни още, че тази сутрин на председателски съвет е критикувал действията на партия ГЕРБ, които от "криворазбрано джентълменство решиха да направят крачка назад".

Това, според лидера на "Атака" е грешка. Той оцени ветото на президента като не добре направено и посъветва държавният глава да си смени съветниците заради непрофесионално написани мотиви.

Те обаче, по думите на Сидеров, са в синхрон с нападките на вицепремиера Симеонов, който напоследък работи срещу собственото си правителство и това говори за някакво договаряне за саботиране на правителството и управляващото мнозинство.
По-рано днес пък в интервю Сидеров заяви, че очаква в политическите сфери у нас да се създаде нова коалиция, в която ще членуват НФСБ, "Демократична България" и партия на президента Радев.

"БМФ е компания, в която държавата има 30%. Ако сега тя отива към несъстоятелност - държавата ще загуби 300 млн. лв. - не 58 млн. лв. Това са активите, които отговарят на 30% държавно участие", обясни лидерът на "Атака".

Президентско вето над промените в Закона за приватизация

Президентско вето над промените в Закона за приватизация

С поправките ще се преразгледат вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото

Припомняме, последният конфликт вътре в малката коалиция между патриотите се породи от противопоставянето на НФСБ на гласуваните промени в Закона за приватизацията, предложени от депутатите от "Атака" и ВМРО Николай Александров и Емил Димитров.
Симеонов лично обвини, че депутатите от "Атака" лобират в полза на братята Домусчиеви около прокарването на поправките в закона за приватизацията.
Първоначално тези промени бяха подкрепени от ГЕРБ и "Воля" в пленарна зала. След това обаче президентът наложи вето над поправките, а в качеството си на лидер на ГЕРБ Борисов поиска от парламентарната си група оттеглянето им

ГЕРБ се съобразява с ветото на президента

ГЕРБ се съобразява с ветото на президента

Цветанов: По този начин ще покажем ясно каква е политическата воля на ПП ГЕРБ

В последния месец за втори път се повиши напрежението между коалиционните партньори. Само преди две седмици това се случи покрай предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Предложението дойде от ГЕРБ, но някои от Обединени патриоти се обявиха против. По-късно обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.

Напрежение в малка коалиция имаше и покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Наложи се лидерът на "Атака" Волен Сидеров да влиза в ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.

Отделно на това от началото на туристическия сезон тонът между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов се изостри и то, както и миналата година, покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" и проверките на вицепремиера. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина на гласуване в пленарна.

Сидеров проверява проверките на Валери Симеонов

Сидеров проверява проверките на Валери Симеонов

Коалицията е компромис както брака