Волен Сидеров започва проверки по Черноморието. Лидерът на "Атака" няма доверие на проверките на вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от негова публикация в профила му в социалната мрежа Фейсбук.

Сидеров се закани да брани българския туризъм. По думите му новият закон не е съобразен с актуалната обстановка. Действията на щаба тормозили българския туристически бизнес избирателно според Сидеров.

Извънредният щаб бил създаден "набързо, по болшевишки, извънреден щаб". 

Казал съм няколко пъти, че сме влезли с политиката коалиционно заради идеи, така Сидеров коментира конфликтите в коалицията на "Обединени патриоти".

Има различия в коалицията. Има кризисен момент в коалицията на Обединени Патриоти. Не мога да го отрека всички го виждате, призна във видео публикувано в профила му лидерът на "Атака".

Казах принципно, ако рушиш нещо, което сме го създали, какво правиш - разрушаваш възможността патриотично обединение да бъде във властта, изтъкна Сидеров.

Ако помежду си се разбием това ще девалвира доверието у хората, категоричен е атакистът.

Той пледира всеки един от в коалицията да сниши честолюбието и егото си. Коалицията е компромис както брака, отсече Сидеров. Атака и Сидеров поели най-големи компромиси, посочи още той.

Припомняме, преди дни Волен Сидеров обвини Валери Симеонов, че клати коалицията. От НФСБ контраатакуваха с изявлението, че ВМРО и "Атака" явно обслужват олигарсите.

През октомври миналата година лично вицепремиерът Валери Симеонов внесе сигнал до ВКП във връзка с приватизацията на Български морски флот.

В последния месец за трети път се повишава напрежението между коалиционните партньори. Само преди две седмици това се случи покрай предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Предложението дойде от ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. Днес обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.

Трусовете в патриотичната коалиция продължават

Трусовете в патриотичната коалиция продължават

ГЕРБ, Атака, ВМРО и Воля обслужвали олигарсите

В началото на туристическия сезон напрежението се повиши и между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и миналата година покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" основно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала миналата седмица.

Напрежение имаше и вътре в малка коалиция покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Наложи се лидерът на "Атака" Волен Сидеров да влиза в ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.