Раздор в коалицията... като раздорът не е в малката коалиция на патриотите, а с ГЕРБ.

Днес ГЕРБ продаде държавата за 58 милиона лева. Това заяви на брифинг в Народното събрание Валентин Касабов, а аргумент му са промени в Закона за обществените поръчки, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев. 

Поправката спестявала на Домусчиев дълга от 58 млн.лв., които трябваше да плати на държавата според съдебното решение. Била е внесена от гербера Данаил Кирилов и позволява действие за минал период, като така спестява парите на Кирил Домусчиев.

Валери Симеонов: Положението с БМФ било "на печелившите честито"

Валери Симеонов: Положението с БМФ било "на печелившите честито"

Държавата е ощетена с 52 млн. лв. с фалшифицирани съдебни експертизи

Явно уплахата идва от премиера Бойко Борисов, заяви депутатът. Страшно е, когато в България има царе, имаме цар Киро 2, смята Касабов.

Докога ще продължи тази непочтена игра от страна на колегите от ГЕРБ, недоумява той. Според НФСБ има икономическо мнозинство в парламента.
Те се надяват до края на годината страховете им да се опровергаят. С поправките се давала възможност на едни богати хора да станат още по-богати.

ВКС отмени решението за промяна на приватизационния договор на Параходство БМФ

ВКС отмени решението за промяна на приватизационния договор на Параходство БМФ

Казусът ще се разглежда отново от Арбитражния съд на БТПП

От "Атака" били готови да оттеглят спорната поправка. Редица приватизационни сделки попадали под удара на поправката в ЗОП.

Дали ще се жертва коалицията, тепърва щяло да се решава. Гневът е на НФСБ. Явно има някаква зависимост, предположи Валентин Касабов. По какъв начин Бойко Борисов е зависим от братя Домусчиеви, питат от НФСБ.

Пред Валери Симеонов премиерът признал, че е в зависимост от тях и се страхувал.

Симеонов за БМФ: "Спасяването на редник Киро"

Симеонов за БМФ: "Спасяването на редник Киро"

Ако тази точка не бъде оттеглена, ще жертват коалицията за едни 58 млн. лева, смята Симеонов

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов отрече да се подаряват 58 милиона лева на Домусчиеви. Той отрече и тези поправки, за които го обвиняват от НФСБ, да са предложени от него.
Нито аз, нито ГЕРБ сме правили поправки, заяви пред пред журналисти в Народното събрание Данаил Кирилов и призова да се провери доклада и да се види кои са вносителите.
В пленарна зала днес той съблюдавал само процедурата.

Предложението ангажиментите да важат за 5 години по-малко е направено от депутата от "Атака" Николай Александров, а предложението това да важи и за сключени договори е направено от Емил Димитров-Ревизоро.

Припомняме, в последния месец за трети път се повишава напрежението между коалиционните партньори. Само преди две седмици това се случи покрай предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Предложението дойде от ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. Днес обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.

В началото на туристическия сезон напрежението се повиши и между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов - както и миналата година покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" основно. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина в пленарна зала миналата седмица.

Напрежение имаше и вътре в малка коалиция покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Наложи се лидерът на "Атака" Волен Сидеров да влиза в ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.