"Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън или който и да е да пазим, нямаше да заведем всички тези дела." Това коментира преди началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов.

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Според Сидеров е време някой да смени Симеонов като вицепремиер

"Искам да припомня, че на 6 юли 2017 г. това правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на икономиката за 2017 г. в размер на 2.4 млн. лв. за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск за отмяна пред Върховния касационен съд на основание чл. 47 от Закона за международните търговски арбитражи на арбитражно решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд на БТПП към "Kей Джи Меритайм Шипинг" АД (KGM Maritime Shiping AD). Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън, или който и да е да пазим, нямало е да заведем тези дела".

И Борисов върна промените "Домусчиев"

И Борисов върна промените "Домусчиев"

Цели да отпаднат всички съмнения за лобизъм

Поводът за изявлението са промените в законопроекта за приватизация и следприватизационен контрол, върху който президентът Румен Радев наложи вето.

След намесата на премиера Бойко Борисов ПГ на ГЕРБ взе решение да се съобрази с ветото на президента.

Законови промени, заради които ГЕРБ бяха обвинени в лобизъм от страна на вицепремиера Валери Симеонов, са внесени от Николай Александров от Атака и Емил Димитров от ВМРО.

Симеонов за БМФ: "Спасяването на редник Киро"

Симеонов за БМФ: "Спасяването на редник Киро"

Ако тази точка не бъде оттеглена, ще жертват коалицията за едни 58 млн. лева, смята Симеонов