Само два часа преди да се събере Коалиционният съвет, на който ще се реши съдбата на правителството "Борисов 3", лидерът на ВМРО и военен министър Красимир каракачанов призова чрез профила си във фейсбук към патриотично обединение.

Във връзка с някои негативни послания, изразени пред медии по отношение на бъдещето на коалиция "Обединени патриоти", напомням, че идеята на патриотизма е да обединява, а не да разделя.

Ние, Патриотите от ВМРО, винаги сме се опитвали да покажем колко полезна може да е градивната работа и вярваме, че съчетана с енергията на партиите от "Обединени патриоти", тя може да носи реални ползи за България и българите."

Каракачанов изброява в седем точки:

  1. За ВМРО запазването на коалицията "Обединени патриоти" е фундаментално важно. За пръв път национално мислещите хора имат своето единно представителство и то изведе идеите на патриотизма на качествено ново ниво. Всички ясно трябва да осъзнаем задълженията пред нашите избиратели за реализиране на управленската програма.
  2. Категорично съм за възстановяване на диалога без поставяне на предварителни условия.
  3. Вина за сегашното напрежение имат всички участници в коалицията и всеки трябва да осъзнае своята, а не да изтъква чуждата. Никой няма права на ментор в "Обединени патриоти".
  4. Изход има, ако има воля за полагане на усилия и загърбване личния и партийния егоизъм.
  5. Считам, че Съветът на коалицията трябва да се събере възможно най-скоро и да утвърди базисните политики на коалицията през следващия политически сезон.
  6. Според мен, наложително е приемането на Етични правила като част от коалиционното ни споразумение.
  7. Всяка от партиите в "Обединени патриоти" трябва еднозначно да заяви още в следващите дни желае, или не, за в бъдеще да участва в коалицията при провеждане на избори.

Това е отговорът ми към всички зададени и незададени въпроси от последните дни. България над всичко, завършва изявлението си Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов постави условия, за да остане във властта

Валери Симеонов постави условия, за да остане във властта

Имаме проблем в коалицията, призна вицепремиерът и постави условия и към Борисов, и към Волен Сидеров

Припомняме, от няколко дни напрежението в голямата коалиция отново се повиши, след оставката от миналата седмица на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - във връзка с тежката катастрофа край Своге, която отне живота на 17 души.
На оставката остро се противопостави лидерът на НФСБ Валери Симеонов, тъй като те не са съгласувани с партньорите. На друга позиция е стои лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който няма претенции към премиера Борисов.

Днес НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изявление, с което поставиха ултиматум на правителството да започне същностни реформи. Симеонов предупреждава, че може да оттегли подкрепата си и да излезе от управлението.

Каракачанов не очаква НФСБ да излезе от коалицията

Каракачанов не очаква НФСБ да излезе от коалицията

Симеонов имал право да не се пролива министерска кръв преди края на разследването

От ВМРО поискаха коалиционен съвет заради оставките още в петък, а Каракачанов през цялото време призоваваше към диалог.

Отношенията вътре в "малката коалиция" на Обединените патриоти от месеци наред не са много стабилни, след явните противоречия и взаимните нападки между Валери Симеонов и Волен Сидеров. Сидеров не веднъж предупреждаваше, че смяната на вицепремиера е възможна. Конфликт имаше както за проверките и шума по Черноморските курорти, така и по отношение на взаимоотношения с бизнесмените Диневи, както и покрай кризата с Търговския регистър и  назначението на нов шеф на Агенцията за вписване.

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Според Сидеров е време някой да смени Симеонов като вицепремиер

Преди това пък в последните дни от парламентарния сезон - между патриотите напрежението достигна дори до физическа разправа. Така завърши спорът между председателя на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров и депутатите от НФСБ и вицепремиерът Валери Симеонов, от друга страна.

Още тогава Волен Сидеров заговори и за смяна на правителството, тъй като според него вицепремиерът Симеонов върши недопустими неща. Именно тогава Сидеров организира проверка на проверките на Валери Симеонов по Черноморието и заяви, че вицепремиерът тъпче и унищожава български бизнес с болшевишки методи.

Борисов гневен на патриотите: С техните камъни по тяхната глава

Борисов гневен на патриотите: С техните камъни по тяхната глава

ГЕРБ не е тупан, всяка сутрин да бият по него

Напрежението се отразява и в т.нар. голяма коалиция, което накара премиерът Борисов да се закани покрай противоречията за акциза на бездимните цигари: с техните камъни по тяхната глава.