Проблеми и напрежение в коалицията не би трябвало да има, защото ако наистина има, то трябва да се изкаже на подходящото място, а не чрез престрелка с медиите.

Това коментира пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод трусовете в управляващата коалиция след оставките на тримата министри.

Каракачанов: НФСБ няма да излезе от коалицията.

Коментарът си той направи, след като заедно с началника на отбраната ген. Андрей Боцев присъстваха на официалната церемония по случай откриването на новата учебна година във Военната академия "Г.С.Раковски".

Каракачанов и Димов спокойни за министерските си столове
Обновена

Каракачанов и Димов спокойни за министерските си столове

В коалицията нямало дебат - това бил проблемът

Вместо да си говорим за армията и проблемите на армията на днешния празничен ден, ние трябва да обсъждаме семейните проблеми в коалицията, възмути се той.

Вицепремиерът оцени работата на регионалния министър Николай Нанков като много добра.
Според него грешките за трагичната автобусна катастрофа край Своге не трябва да се търсят в министерските постове на Нанков, Московски и Радев и съответно, в техните оставки.

Ще избутват предсрочните избори всячески, убеден политолог

Ще избутват предсрочните избори всячески, убеден политолог

Можело да се стигне и до пълен мандат

"Колегата Валери Симеонов е прав в едно - не би следвало, когато някоя част от обществото поиска кръв, да жертваш някой от министрите, без да изчакаш резултатите от изследването", изтъкна Каракачанов и посочи, че проблемите в коалицията трябва да се изяснят чрез взаимен диалог и компромиси.

Ако премиерът държи на промените, ние би следвало да ги уважим и да се съгласим с него.

На коалиционния съвет довечера ще се обсъдят причините за оставките и определени предложения, но не смятам, че всичко ще бъде решено окончателно. Моето поведение е било и ще бъде да се запази коалицията, да се търси баланс и диалог за разрешаване на проблемите, уточни вицепремиерът Каракачанов.

Сидеров продължава напред с или без НФСБ

Сидеров продължава напред с или без НФСБ

Лидерът на "Атака" няма да става министър

Припомняме, че трите министерски оставки - на регионалния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха поискани от премиера Борисов във връзка с трагичния инцидент с автобус край Своге, където загинаха 17 души, а много други бяха ранени.

От БСП поискаха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по темата излезе и държавният глава Румен Радев.

Симеонов скочи срещу едноличното управление на Борисов, ликвидирал държавността

Симеонов скочи срещу едноличното управление на Борисов, ликвидирал държавността

Поставял "рейтинга над всичко"

В Националната следствена служба бяха разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Като свидетели бяха разпитани също министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Нанков не вижда предпоставки за оставка на правителството

Нанков не вижда предпоставки за оставка на правителството

Но отчита грешки в контрола на структури, като АПИ