Хората очакват нещо да се случи, подаваме оставки, защото така се прави, това е политическата отговорност, коментира пред НоваТВ вътрешният министър в оставка Валентин Радев.

"Направихме много, но въпреки това стана тази трагедия. Винаги си мисля обаче колко спасихме и какво направихме, за да не се случва това. Да, но се случи", допълни той.

Радев допълни, че не е искал революция в МВР, а нещата да се случват постепенно. "Това и направихме. Във ведомството трябва да се случат бавни и устойчиви промени и работих точно за това. Много пъти ми искаха оставката, преглъщах и знаех, че правя правилни неща", обясни той.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

Припомняме, трима министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев са подали оставки пред премиера. Новината съобщи лично строителният министър на извънреден брифинг в Министерски съвет. По този начин тримата искат да поемат отговорност за трагичната катастрофа край Своге, отнела 17 живота.

С или без НФСБ ще вървим напред, каза днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров, според когото е важно да се изпълнява програмата за управление на кабинета. Той няма намерение да става министър, тъй като според него е важна работата му в парламента.

Вчера, от НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов се обявиха против едноличния стил на управление на премиера Борисов по отношение на кадрите, който не е съгласуван с коалиционите партньори и който бил в противоречие с т. 6 от Коалиционното споразумение.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов са спокойни за местата си в правителството.

"Правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и възраженията на коалиционния партньор Валери Симеонов, че не е бил попитан за оттеглянето им", коментира председателят на парламента Цвета Караянчева.

В събота Борисов коментира, че "хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим. Защото ние не сме БСП. Два пъти в мандат на БСП падат банки. Виждате, навсякъде, където възникне проблем, изникват скрити клетки, които веднага провокират."

БСП видя правителствена криза

БСП видя правителствена криза

Левицата обаче иска още оставки - на Цачева и Порожанов