Правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и възраженията на коалиционния партньор Валери Симеонов, че не е бил попитан за оттеглянето им.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева, цитирана от "24 часа".

Оставките на министрите ще бъдат гласувани още идния вторник, ако бъдат внесени в парламента. 

"Ние извънредно ще работим на 4-ти и 5-ти, ако в министерски съвет внесат оставките на министрите, те ще бъдат разгледани и гласувани. Не мисля, че има политическа криза. Решение на министър-председателя е кога да предложи или да отзове министри. Така се носи политическа отговорност, и когато от нас се изисква да бъдем политически отговорни, ние го правим", каза тя.

Караянчева допълни още, че не очаква промяна в коалиционната конфигурация. 

Партията на Симеонов решава дали да остане в управлението

Партията на Симеонов решава дали да остане в управлението

След оставките на Нанков, Московски и Радев

"Надявам се всички различия да бъдат изгладени след заседанието на коалиционния съвет, защото програмата на коалиционното правителство е ясна и категорична и ние имаме своя времеви порядък, в който да я изпълним. Пълен мандат, в тази конфигурация, в която се намираме", заяви още Караянчева.

Припомняме, че трите министерски оставки - на регионалния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха потърсени от премиера Борисов във връзка с трагичния инцидент с автобус край Своге, където загинаха 17 души, а десетки бяха ранени.

Ангелкова: Управлението е стабилно, има добри икономически постижения

Ангелкова: Управлението е стабилно, има добри икономически постижения

Не коментира новите министри

Националният изпълнителен комитет на НФСБ се събра вчера вечерта на неофициално събрание в Бургас, където да реши бъдещето на настоящото правителство.