Партията на вицепремиера Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ), коалиционни партньори на ГЕРБ от малката коалиция на Обединени патриоти, днес ще решава дали да остане в управлението на страната.

Грешките в ГЕРБ причиняват безсъние и нерви на Борисов

Грешките в ГЕРБ причиняват безсъние и нерви на Борисов

"Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите"

Националният изпълнителен комитет на НФСБ се събира тази вечер на неофициално събрание в Бургас, където ще реши бъдещето на настоящото правителство, пише БНТ.

Срещата край морето ще бъде в следобедните часове и ще е закрита за медиите.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

Повод за срещата са събитията през последните дни - трите министерски оставки - на регионалния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев. Оставките на министрите бяха потърсени от премиера Борисов във връзка с трагичния инцидент с автобус край Своге, където загинаха 17 души, а десетки бяха ранени.

БСП видя правителствена криза

БСП видя правителствена криза

Левицата обаче иска още оставки - на Цачева и Порожанов

По предварителни данни на събранието трябваше да присъстват и представители на коалиционните партньори на НФСБ в малката коалиция на ОП - "Атака" и ВМРО. Таз информация обаче беше опровергана.

Неофициалното събиране ще трябва да уточни исканията на НФСБ пред водещата партия ГЕРБ, тъй като се очаква патриотите да се срещнат с премиера Бойко Борисов в понеделник, 3 септември.

ВМРО иска Коалиционен съвет след оставките

ВМРО иска Коалиционен съвет след оставките

Сидеров смята, че Валери Симеонов проявява "излишна нервност"